2. feb 2013 10:57
Peace!
Da pojasnim: iskreno, globoko občudujem tiste, ki ob delu resno študirajo in študij tudi resno končajo. Jih poznam nekaj, tudi zadolžili so se pri pol sveta, da so poravnali šolnine, in potem v potu svojega obraza tudi doštudirali (jasno, saj so to delali za svoj denar). In pri tem jih ne nekaj plačalo še precej višjo ceno kot samo šolnine, ampak so uspeli. Tudi sama sem pred par leti imela študenta, ki je bil par let starejši od mene in bi težko rekla, kdaj sem še do koga čutila tako globoko občudovanje kot do njega na izpitu. Vem, v kakem stanju dostikrat pridem iz službe, in da bi šla potem še drajsat možgane za kak izpit iz hidravlike ali rimskega prava.... težko, težko. Ampak tudi taki so, ki to delajo in uspejo. In pred njimi, resnično, poklon do tal. Kdor je ob delu doštudiral recimo strojništvo ali farmacijo ali kaj tega ranga, vsaka mu čast.
Ampak ekspresne diplome v čudežnih šolah neopredeljenih smeri, ki zadnja leta kot gobe po dežju kar izbijao iz tal in po tekočem traku diplomirajo gospe in gospode s pravimi zvezami, pravim sorodstvom in pravimi položajo, no ja, nekatere od teh sem imela v mislih.
Še enkrat - vsem resnim študentom ob delu pa globok poklon. Ker točno vem, kaj delajo zdaj, ko jaz srkam kavico, perem cunje za na dopust in se sprehajam po internetu.
Sonja