30. jan 2013 20:55
tina711983 je napisal/a: |
. . Zakaj ne pomisliš, da je mogoče pa punca že vse zgoraj našteto to storila in se je le še dodatno obrnila, da dobi par ponudb in bo potem izbrala najboljšo. Pri tebi imam občutek, da bi človeku, ki je v dreku, namesto pomagala vstati, še bolj potisnila vanj. Brez zamere, kot sem že rekla, velikokrat berem tvoje komentarje in nasvete in so po večini zelo dobri, samo kdaj pa kdaj dobim občutek, da se prideš na ta forum naslajat oziroma izlajat, ker se v resničnem življenju ne znaš. Kot bi rekli "imaš svoje dneve". Že pričakujem hudo kritiko .... saj morda sem jo pa potrebna . Lep večer...
|
Tina, bom odgovorila figurativno, pa da vidimo, če bo šlo.
Poznaš tisti vic v katerm je beograjska soproga (v srbšini to boljše zveni) sumila, da jo mož vara in mu je sledila v hotel do sredine Vojvodine, tam skupaj z detektivom vstopila v sobo, našla ljubimca in flagranti in potem je sledila tista vrhunska in v prevodu pol soli izgubljiva: Pa dobro ženo, pa zar više veruješ sopstvenim očima nego meni, rođenome mužu?
Parafraziram, a misliš, da so današnji absolventi res tako omejeni, da bolj verjamejo nepoznanim facam na foromu kot pa informacijam od ljudi, ki jih poznajo, ki jih lahko sami čutno nazorno preverijo? Ker če so, potem gorje nam. Gorje družbi, ki bo v prihodnosti odvisna ne od strokovnih mnenj temveč od menja naključnega vzorca na forumu (ki niti reprezenativen ni).
Tvoja paralela z drekom - blazno artikulirano, ni kaj - če še nisi (sodeč po nicku, če je to letnica, tako blazno rosna pa tudi nisi več in bi lahko že kakšno izkušnjo, dve ...imela) slišala tisti bazni in modrosti kvazi konfucijevskih izpod peresa Mao Ze Donga - ki so jih potem na Zahod izvažali kot vice. Mao naj bi opazoval, kako je pozimi ptiček v mrzlem vetru že skoraj zmrznil in je padel z veje na bližnji iztrebek in tam je bilo še malo toplo in je spet začivkal in je mimo prišel maček, slšal tisto, česar ni mogel zavohati spričo prejšnje smrdečije...in je izbezal ptička in ga pojedel. In so nastale tri"modrosti" in sicer: Ni vsak, ki te porine v blato, tvoj sovražnik. Ni vsak, ki te potegne iz blata, tvoj sovražnik in če si že v blatu, ne čivkaj, no....
Saj bi rekla še kakšno na temo, kako je dolgočasno braniti zgolj zaradi obrrambe same in kako me dobrotnice za vsako ceno in zlasti če lahko svojo dobroto prodajajo na spletu....ampak, sapienti sat.
Vendelina jr.