11. jun 2007 12:34
Pa še nekaj.
Zelo mi je žal, da sem pri vsem tem sploh stegnila jezik. Občutek imam, da se boste slavistke v prihodnje kar rade obešale na moje poste.
Nič zato.
Anja
11. jun 2007 12:34
Pa še nekaj.
Zelo mi je žal, da sem pri vsem tem sploh stegnila jezik. Občutek imam, da se boste slavistke v prihodnje kar rade obešale na moje poste.
Nič zato.
Anja
11. jun 2007 12:38
LEP POZDRAV!! NAJLEPŠA HVALA ZA VSE VAŠE INFORMACIJE.JAZ SEM DOBILA INFORMACIJO ZA KATERO SEM PROSILA. VSEM ŠE ENKRAT HVALA. LEP DAN ŽELIM. DANICA REŽONJA
11. jun 2007 12:45
anja27, nismo slavistke, ampak slovenistke. zdaj nas imaš pa že poln kufer, kajne. kletka
11. jun 2007 13:13
Pa še ena pripomba z moje strani glede večbesednega veznika kljub temu da: če maturant v razčlembi neumetnostnega besedila napiše vejico pred da v zgoraj omenjenem vezniku, se to šteje kot napaka (tudi v tvojem primeru, cherry). Sicer pa je najbolje večbesedni veznik nadomestiti z enobesednim, če je to mogoče, npr. kljub temu da = čeprav. Več glav več ve :))))
14. mar 2011 14:16
ne mi rečt, da lahko nekdo prileze do diplome brez spodobnega znanja maternega jezika! kuharica_mica
14. mar 2011 16:46
Pri nas na faksu je obvezno, da se diplomska lektorira, preden se jo odda, tako da spodobno znanje materinega jezika avtorja niti nima veze.
JanisJoplin
14. mar 2011 18:46
Mene pa zanima, kdo lahko lektorira besedila - slavisti, slovenisti; mogoče je bil Jakec šele absolvent slavistike, pa je že lektoriral. Je lahko lektor tudi kdo, ki je diplomiral iz n. pr. ekonomije, pa mu je jezik blizu in v veselje? Ali to kdo preverja? Ve, ki pravite, da ste lektorice - ste to postale s kakšno posebno smerjo izobrazbe ali zato, ker imate z lektoriranjem izkušnje? Barbra
15. mar 2011 16:35
Lektorira lahko univerzitetni diplomirani slovenist. Cenik lektoriranja pa si lahko ogledate na spletni strani Lektorskega društva Slovenije. Lp Jana V. JANA V
15. mar 2011 16:42
JANA V je napisal/a: |
Lektorira lahko univerzitetni diplomirani slovenist. Cenik lektoriranja pa si lahko ogledate na spletni strani Lektorskega društva Slovenije. Lp Jana V. JANA V |
Hm... poznam osebo, ki je diplomirala iz primerjalne književnosti in sociologije kulture in je bila zaposlena kot lektorica pri neki založbi Zdaj pa ima svoj s.p., kjer nadaljuje z lektoriranjem. Hm???
JanisJoplin
15. mar 2011 17:28
Kuharica Mici, ti se hecaš, Pa še kako lahko pride.Zares se konča učenje slovenščine z maturo. Potem pa prosto po Prešernu. Bolj ali manj odvisno od posameznika. Vsaj kar se tiče kar lepe desetnije tistih, ki jih osebno poznam. Poznam pa tudi take, ki so z osemletko vzor človeka, ki ceni svoj materni jezik.
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domača vroča čokolada s smetano
Rižek z lososom