25. maj 2007 7:17
Uf! Takoj na začetku naj povem, da sem proti. Tu ni kaj za ovinkarit in se tudi nimam za kaj opravičevat. Vendar sem si rekla, da bi bilo fer ko poiščem vsaj en razlog zakaj pa bi bila za!? Vendar bom napisal tudi zakaj sem proti. ZA: Ker imajo ti otroci neko "dodano izkušnjo" (izpeljujem iz dodane vrednosti) in bodo v življenju bolj strpni do drugačnosti, kar vsekakor potrebujemo. Kar potrebuje tudi družba sama. PROTI: Ker mi gre že sam termin "PRAVICA DO OTROKA" na živce. Pa kaj, a je otrok objekt ali kaj? Lepo vas prosim. "Ja, imam pravico do otrok!" Dajmo se malo zamislit nad tem... Otrok je nekaj več, je več kot pravica, je samosvoje živo bitje. In hoteti otroka za vsako ceno se mi zdi že malo bolestno. Ja, lahko je meni govorit, ko že drugega čakam in nisem imela nobenih težav pri zanositvi. Ja in seveda vem, da je najslajši sadež tisti, ki nam je nedosegljiv. Morda bi se morali v nekem trenutku vprašati, kje se končujejo moje pravice in začenjajo tuje. Oziroma, kje se končajo naše pravice in začne slepo pehanje za nedosegljivim za vsako ceno. Kar se tiče moških in ženskih vlog. Menim, da mora otrok v sovjem življenju izkusit obe vlogi v njunem polnem pomenu. In da se tukaj obešate na družine, ki imajo težave z alkoholom, se mi zdi že prav patetično in v stilu "če drugi lahko, zakaj pa jaz ne". Ja, seveda je v takšnih družinah otrok zelo prizadet, če ne celo bolj kot bi bil v homoseksualni družini, zato pa absolutno podpiram DOBRO pripravo na zakon. Pa ne mi sedaj skočit v glavo, češ kaj cerkev zraven mešam. Tam smo se pogovarjali o tako življenjskih zadevah, da malo kje drugje. In nihče mi ni nikoli moraliziral. S partnerjem sva se pa tudi pogovorila o določenih stvareh, ko vprašanje če bi se sicer. In seveda ne govorim o nekaj urni instant pripravi na zakon, temveč vsaj o enoletni. Verjemite mi, to je dobra naložba za skupno življenje. In upam, da se boste strinjali, najlažje funkcioniramo, če so nam stvari kristalno jasne. Če je zavito v meglo, smo nervozni... spomnite se svojih služb! Proti istospolnim parom nimam nič, med njimi imam celo znance. Mislim, da nisem nestrpna. Dragi bodoči mamici! Upam, da vama bo uspelo, saj verjamem da bosta že zaradi pripomb ostalih dali od sebe dosti več. In naj to hkrati ne postane past. Srečno! Lp, veverica Sporočilo je spremenil(a) sara dne 25. maj 2007 07:20:02