Homoseksualnost in posvojitev otrok

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

25. maj 2007 7:17

Uf! Takoj na začetku naj povem, da sem proti. Tu ni kaj za ovinkarit in se tudi nimam za kaj opravičevat. Vendar sem si rekla, da bi bilo fer ko poiščem vsaj en razlog zakaj pa bi bila za!? Vendar bom napisal tudi zakaj sem proti. ZA: Ker imajo ti otroci neko "dodano izkušnjo" (izpeljujem iz dodane vrednosti) in bodo v življenju bolj strpni do drugačnosti, kar vsekakor potrebujemo. Kar potrebuje tudi družba sama. PROTI: Ker mi gre že sam termin "PRAVICA DO OTROKA" na živce. Pa kaj, a je otrok objekt ali kaj? Lepo vas prosim. "Ja, imam pravico do otrok!" Dajmo se malo zamislit nad tem... Otrok je nekaj več, je več kot pravica, je samosvoje živo bitje. In hoteti otroka za vsako ceno se mi zdi že malo bolestno. Ja, lahko je meni govorit, ko že drugega čakam in nisem imela nobenih težav pri zanositvi. Ja in seveda vem, da je najslajši sadež tisti, ki nam je nedosegljiv. Morda bi se morali v nekem trenutku vprašati, kje se končujejo moje pravice in začenjajo tuje. Oziroma, kje se končajo naše pravice in začne slepo pehanje za nedosegljivim za vsako ceno. Kar se tiče moških in ženskih vlog. Menim, da mora otrok v sovjem življenju izkusit obe vlogi v njunem polnem pomenu. In da se tukaj obešate na družine, ki imajo težave z alkoholom, se mi zdi že prav patetično in v stilu "če drugi lahko, zakaj pa jaz ne". Ja, seveda je v takšnih družinah otrok zelo prizadet, če ne celo bolj kot bi bil v homoseksualni družini, zato pa absolutno podpiram DOBRO pripravo na zakon. Pa ne mi sedaj skočit v glavo, češ kaj cerkev zraven mešam. Tam smo se pogovarjali o tako življenjskih zadevah, da malo kje drugje. In nihče mi ni nikoli moraliziral. S partnerjem sva se pa tudi pogovorila o določenih stvareh, ko vprašanje če bi se sicer. In seveda ne govorim o nekaj urni instant pripravi na zakon, temveč vsaj o enoletni. Verjemite mi, to je dobra naložba za skupno življenje. In upam, da se boste strinjali, najlažje funkcioniramo, če so nam stvari kristalno jasne. Če je zavito v meglo, smo nervozni... spomnite se svojih služb! Proti istospolnim parom nimam nič, med njimi imam celo znance. Mislim, da nisem nestrpna. Dragi bodoči mamici! Upam, da vama bo uspelo, saj verjamem da bosta že zaradi pripomb ostalih dali od sebe dosti več. In naj to hkrati ne postane past. Srečno! Lp, veverica Sporočilo je spremenil(a) sara dne 25. maj 2007 07:20:02

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

25. maj 2007 8:25

Sara, ni dobra naložba to, kako te v cerkvi pripravijo na zakon! Ker če bi bila, ne bi šel narazen že skoraj vsak drugi zakon!!! Lahko se še tako pripravljaš ... življenje ti bo obrnilo po svoje ...

Dobra naložba je to, da imaš v prvi vrsti zaželjenega otroka, kako ga ti  pripraviš na življenje (in se ne zanašaš samo na šolo), kaj ga naučiš , koliko svojega časa dnevno se mu res posvetiš in kakšen vzgled mu daješ!  Pa ni pomembno  ali si samohranilka, poročena, gey ali kaj drugaga! Če raste otrok v okolju, ki zavrača drugače spolno usmerjene, bo tudi sam, ko odraste, tak. To je dejstvo in začaran krog je sklenjen ...

Ja, zaradi nestrpnosti se na svetu marsikaj  dogaja  in se še bo! Pa tako malo je potrebno, da bi  to spremenili .

Nena

LIVE AND LET LIVE!

Nena-morje

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

25. maj 2007 8:42

Najprej čestitke MMiikkii, da se je sploh javila in se pustila izpostaviti našim mnenjem. To, da si tudi homoseksualci želijo otrok je čisto normalno, če ima vsak pravico do otroka, jo ima tudi homoseksualni par, zakaj ne? Kaj pa umetne oploditve in posvojitve tam, kjer ne gre. Seveda, se strinjam, da mora otrok v svojem razvoju spoznati tako moško kot žensko plat ljudi, a v vseh homoseksualnih zvezah en partner prevzame moško vlogo, drug pa žensko. Povsod je tako, pa ne razumet to čisto dobesedno, da bo le eden kuhal, drug pa...karkoli ali pa da ena ženska nosi le krla, druga pa le hlače, ne dobesedno, ampak v to smer pa prav gotovo. Tudi v teh zvezah sta dva pola, na ta način ta zveza funkcionira. Seveda to ni isto kot moški-ženska, a prav gotovo se rojevajo tudi take dušice, ki morajo iskusiti odraščanje v takih družinah. Lahko pa so zraven še dedki, strici-razširjena družina, ki morda ša doda kak košček k zgodbi odraščanja takega otroka. Res, važno je le, da je otrok zaželjen in ljubljen. In res ni prav, da so taki pari za karkoli prikrajšani, (niti si nisem mislila, da so, da imamo tako zakonodajo...)In še manj, da jih imamo za izprinjene. Duhovniki naj bi bili vzor poštenja in nevemčesa vse, otroke učijo vere v Boga, a koliko je pedofilov tudi v SLO. Pa res ne bi več o tem, ker gre vse skupaj preveč na široko. Lep in sončen dan mladosti vsem ! Saj niste pozabili, kaj?

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

25. maj 2007 8:42

Veste kaj, jaz imam občutek, da o tem niti spregovoriti ne smeš,  kaj šele rečt, da si proti, ker takoj te bodo razno-razne druščine napadle, češ si nestrpen. Hočete reči, da je vse to normalno? O.K. naj vam bo, ampak ZAME NI. Ne briga me pa kaj kdo dela za zaprtimi vrati, ampak, se vam ne zdi, da spreminjamo bistvo sveta.

Druga pesem je okrog otrok. Kako se bo ta otrok jutri počutil v šoli, ko bo na roditeljski sestanek prišla "mamica" in "mamičko". 

Jaz mislim, da je to trenutno modna muha in se tudi zato toliko govori o tem. 

DA SI NE BO KDO UPAL REČT, DA SEM NESTRPNA!!!!

Pozdravček!

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

25. maj 2007 8:44

Jojjjj, pa še res je - DANES JE DAN MLADOSTI. Mladinci, vesel praznik.

Pozdravček!

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

25. maj 2007 8:52

Dragička, res spreminjamo bistvo sveta ja... V ZDA je umrla že vsaka četrta čebela in je celo Busheva vlada zaskrbljena. Pojemo toliko živali, da jih komaj še vzredimo. Odvisni smo od nafte. Nenazadnje, neprodnim parom omogočamo otroka, ki ga narava ni hotela dati. Ja to je dejstvo, spreminjamo bistvo sveta. Me pa čudi, da vsi ki ste proti otrokom istospolnih partnerjev, ker potrebujejo oba spola, da niste proti samohraniteljem. Tudi manjka "en pol", posebno če drugi izgine. Zakaj vas ne skrbi dejstvo,d a ima lahko vsak frik, vsak pedofil, vsak narkoman, alkoholik (in teh je v Sloveniji veliko) otroka. Ko že vnaprej vemo, kaj se mu bo godilo in ne bo dobil "najboljših pogojev". Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije PS - Mimogrede, mene so v šoli zafrkavala zaradi štrlečih ušes, pa mi ni bilo vseeno. Pa sem iz heteroseksualne družine. Drugi otroci VEDNO najdejo nekaj, da nekoga zafrkavajo.

mmiikkii  

član od: 5.12.2002

sporočila: 56

25. maj 2007 9:00

Pozdravljeni!

Včasih se mi zdi, da nekateri ne znajo brati. Berejo, ampak ne razumejo kaj berejo.

Jaz nikoli nisem spraševala za dovoljenje oz. ali imam pravico imeti otroka. Otroka sva si želeli in ga bova imeli (za naju je to precej lažje, ker sva ženski). Naj izpostavim dejstvo: Otroci so tu, takšne družine obstajajo. Vi na to nimate prav nobenega vpliva! Lahko pa odločate ali boste te otroke izenačili pred zakonom. Zaenkrat tega ne odobravate. Se pravi, da vi te otroke diskriminirate.

Sara: mogoče se motim, vendar sem iz tvojega pisanja razbrala, da sklepaš (ne da naju poznaš), da rabiva nekakšne priprave (po tvoji meri) za najino vezo oz. nimava stvari kristalno jasnih. Verjemi mi na besedo, da ljudje, ki živijo podobno življenje, so dali dobro šolo skozi in imajo večino stvari dobro "razpucanih".

Lidka:

Zakaj ni to čas in kraj za to? Se pravi, da moram narediti tisto kar sem na koncu vprašala v prvem prispevku? In kdo joka in stoka? Jaz sem samo opozorila na nepravičnost.

Pa še eno vprašanje: čigavi otroci bodo zbadali otroka homoseksualnih staršev? Vaši?

m.m.

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

25. maj 2007 9:00

Jernej, Vseeno je boljše, da na sestanek prideta "mamica" in "mamičko" (kot je zapisala Dragička), kot da ne pride nobeden, kar se premnogokrat dogaja. K

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

25. maj 2007 9:19

Živjo -sem hetero, ne ker bi se "intimno odločila" kot je to rekla ena pred mano, ampak ker pač sem. Taka sem se rodila in v nobenem obdobju mojega življenja me ni zamikala nobena ženska. S tem se ne hvalim, ne mislim se pa zato niti opravičevati. Mati narava "naredi" takšne in drugačne in kot sem bila v nekaj poljudnoznanstvenih oddajah poučena - dela homo varianto tudi pri drugih živalskih vrstah, torej niti tukaj človek ni kaj posebnega. Povsem normalno bi torej bilo, da se o homoseksualcih načeloma sploh ne bi debatiralo - so in bodo. Lahko so zoprni, lažnjivi, hinavski, odlični prijatelji, esteti, umetniki, tatovi, morilci, nežne dušice....o katerih naj torej razpravljam? Naj razpravljam o njihovih posteljnih akktivnostih? Niti svoje najboljše prijateljice ne sprašujem o tem - briga me, kaj dva odrasla po svoji volji počneta pod kovtrom! Gre pa po moji logiki vendarle za en odstop od osnovne linije matere narave, glede na to kolikšen pomen ta daje razmnoževanju v življenju živih bitij (saj je praktično vse podrejeno temu). Če si "homo", žal grdo izpadeš iz velike igre prenašanja in mešanja genov. Otroci pa žal niso Audiji, Fordi in Ferrariji, ki bi jih šel kupit glede na debelino denarnice in želje. Otroci so osebe, ki jih normalni, zreli starši le vpeljemo v življenje, jim olajšamo vstop v odraslost s šolanjem, vzgojo, ljubeznijo. In jih pripravimo tudi na njihovo ljubezensko življenje. Strinjam se, da jih žal (prelahko) rodijo tudi taki, ki jih nikoli ne bi smeli imeti in da so brez taki, ki bi otroku lahko nudili vse. A tako pač je. A tako kot lahko dvomim v dobro starševstvo prezaposlenega Yapija, delavke na 3 izmene, samohranilke z delovnim časom "od petka do svetka", pa pijanca, čustveno hladne narcisistke,...itd...itd... lahko podvomim tudi v dobro starševstvo homoseksualnega para - ne vem namreč kakšen odnos ima do drugega spola - sovražen, poln predsodkov, izkrivljen? Kakšno sliko bo predstavil "svojemu" otroku o teh rečeh? Se bo veselil prvega zmenka svoje deklice s fantom ali si bo želel, da bi pripeljala domov dekle? Kako lahko istospolni par sploh predstavi odnos moški:ženska? Če bo kdorkoli odgovarjal na moje razmišljanje prosim le eno - ne me utrujat z izjavami, da je otroku boljše z enim staršem, pa s staro mamo, pa v rejništvu...pa ne vem kje še - kot s slabimi navadnimi starši - vse to vem, a k sreči živim v okolju kjer še vedno zelo prevladujejo čisto srečne družine s čisto srečnimi otroci. Lisa

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

25. maj 2007 9:29

Seveda lahko vsak dvomi v starševstvo homoseksualnega para, spraševal sem le zakaj ravno tega. Zakaj o ostalih pa potem napišete (citiram od zgoraj): "Strinjam se, da jih žal (prelahko) rodijo tudi taki, ki jih nikoli ne bi smeli imeti in da so brez taki, ki bi otroku lahko nudili vse. A tako pač je. " Torej ene stvari niso prav a tako pač so, o drugih se je treba pa spraševati? Verjetno nihče ni za, da bi heteroseksualen par delal starševski izpit preden bi smel imeti otroka? Morda bi kakšen čudak le izpadel... Zakaj ravno nad istospolne partnerje? Kot ste napisali, so taki ali drugačni, dobri, slabi, nežni, grobi... NISO VSI ENAKI. Če gledamo iz evolucijskega vidika je pa res, se istospolni partnerji ne morejo "razmnoževati". Torej v tem pogledu (evolucijskem) to ni normalno, ker ne pripelje k ohranjanju vrste. Ampak zakaj potem neplodne umetno oplojevati? So evolucijsko na istem. Pa lačne bi morali pustiti umreti (saj žal največkrat jih), ker se niso zmožni sami prehranjevati. Sodobna družba naj ne bi več kaznovala "evolucijskih slabičev". Mislil sem, da zato, ker je človek inteligenten, ker ni pomembna le evolucija, ampak tudi življenje posameznih ljudi, ker znamo čutiti in pač na stvari ne gledamo le z enega kota. S to mislijo zaključujem to temo... Prosim le, da ostane v kultiviranih vodah. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti