Danes sem na netu zasledila novico, da tudi k nam prihajajo trgovine C&A.
http://www.vecer.si/vecer2007a/default.asp?kaj=3&
Pred par dnevi sem se vrnila z Dunaja, kjer sem bila tudi v trgovini C&A, in sicer v njihovi največji trgovini na Dunaju, v SCS nakupovalnem centru. Poznalo se je da imamo Slovenci praznike, ker je bilo med policami ker nekaj slovensko govorečih kupcev. Rečem lahko, le da sem se ponovno prepričala, da prodajajo zelo kakovostno blago po normalnih, dostopnih cenah, kar je bilo mogoče sklepati že po vrvežu, ki je v trgovini. Veliko artiklov ima že slovenske besede natiskane na etiketah (npr. laneno platno, bombaž...). Obiskala sem tudi H&M in Zaro, ki sta v istem kompeksu trrgovin.
H&M prodaja obleke v istem cenovnem razredu, vendar se kvaliteta v primerjavi z C&A lahko dobesedno skrije. V C&A so imeli npr. lanene ženske srajce po 12.90 EUR (različne barve, modeli, številke), v H&M si za tak denar dobil srajco iz poliestra.
Za Zaro bi lahko rekla enako, kot za H&M.
Tako, da res komaj čakam, da te trgovine pridejo k nam. Kot posebnost mislim, da bodo navdušene tudi mame, ki pričakujejo otročičke, ker imajo veliko oblek tudi za nosečnice, kakor tudi maturantke, ker so imeli zelo veliko svečanih ženskih oblek in sicer od 60 do največ 150 EUR, te slednje bi bi lahko bile tudi poročne saj so bile vse nekam smetanasto bele barve.
Mijan