Pekarna Pečjak, testo za pico, fokača, focaccia, timijan,piknik,pečenje,vegetarijanstvo,priloge,tople predjedi,kruh,prigrizki,Pekarna Pečjak

Fokača s paradižnikom in timijanom

Odličen prigrizek za piknik ali kar tako

Pekarna Pečjak   1.8.2024
2024-08-01
Fokača s paradižnikom in timijanom
    kruh
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Ne omejujte se pri ustvarjanju. Iz testa za pizzo lahko naredite še mnogo več kot le pizzo z različnimi nadevi! Evita vam pokaže, kako pripravite slastno, puhasto fokačo, ki je kot nalašč za piknike ali prigrizek na plaži in na poletnem potepu.

Sestavine

Testo za pico Pekarne Pečjak

200 g češnjevih paradižnikov

5 strokov česna

olivno olje

svež timijan

sol

poper

Postopek

Naoljimo pekač. 4 hlebčke testa za pico Pekarne Pečjak odtajamo po navodilih na embalaži in jih zgnetemo skupaj. Pokrijemo s folijo, da se ne izsuši in ga pustimo, da vzhaja v pekaču, približno 1 do 1,5 ure, odvisno od tega kakšna je sobna temperatura.

Medtem pripravimo paradižnik. V kozici segrejemo nekaj žlic olivnega olja, dodamo nasekljan česen in previdno pražimo, da zadiši. Pazimo, da se ne zažge. Dodamo na polovice narezane češnjeve paradižnike, veliko svežega timijana, sol in poper. Pražimo tako dolgo, da se paradižnik zmehča. Odstavimo in ohladimo.

Na vzhajano testo, ki ga po vsej površini prej napikamo z vilico, enakomerno razporedimo omako iz paradižnikov in timijana ter pečemo v pečici pri 200°C približno 25 minut.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.