23. apr 2007 8:43
Roncolino, odgovarjam tebi - pri mojih 12ih, sestra je bila leto mlajša, brat pa jih je imel 17, je neznano kam odšel naš ati, zjutraj je šel v službo in ga enostavno ni bilo več nazaj. Nikoli. In kaj naj bi kot otroci v tem primeru naredili? Svojih občutkov niti ne znam opisati, pa tudi ne vem, kako sem se počutila. Izgubljeno in zapuščeno, tako se počutim še danes od časa do časa. Oseba, ki naj bi ti stala ob strani, te je enostavno zapustila. Od vseh treh sem bila nanj tudi najbolj navezana. Je pa zanimivo, da ni nihče popustil v šoli, nobeden ni na zunaj pokazal, kako mu je hudo, kar je bilo verjetno narobe, tako pa smo se začeli o vsem pogovarjati šele kakih 15 let kasneje.
Mojega očeta so našli 3 mesece kasneje, mrtvega, vzrok smrti neznan. Seveda je prišla povedat to policija, ko pa jih je mami takoj po njegovem izginotju prosila, da naj kaj naredijo, so jo pa ignorirali, češ da gre za odraslo osebo, ki ve, kaj dela. Pa ni vedel, saj je bil duševni bolnik (posledice vnetja možganske opne). Sama tega niti nisem vedela. Sem pa imela isti tedenokulista, ki mi je izretno "eleganten" način rekel, da z mojimi očmi ni nič narobe, da sem pa zrela za psihiatra.
Torej ne moremo vedeti, kaj točno se je odvijalo, ko je ta mati zapustila družino. Ne poznamo zgodbe zadaj. Sočustvujem z vsemi, tudi z njo. Naš oče nas je imel vse rad, ampak enostavno ni zmogel vsega. Jaz vedno rečem, da je moja mami imela 4 otroke za vzgajanje in ne samo treh. Sem ji hvaležna za vse, je izredno močna oseba, na katero se lahko zanesem.
Loni Makaroni