17. apr 2007 9:46
Jaz prisegam na zmajeva krila (podobno pelargonijam begonijam). Letos jih bom imela že 4. leto. Imajo mesnate liste in velike rdeče cvetove. Za njih sem se odločila, ker sem kar naprej pometala, ko sem imela še bršljanke. Sedaj pa cvetove enostavno poberem (ker so večji) in nimam kar naprej rdečega tepiha okoli hiše.
V 80 cm koritih (imam jih 24) posadim samo dve sadiki. Ti dve se zelo razrasteta v višino, širino in tudi malo v dolžina. Korita so tako bujna, da ustavijo vsak pogled.
Ker smo ob cesti, me ljudje nenehno sprašujejo kaj delam z njimi, da so tako lepa. Nič drugega kot zalivam in 1x3 tedne pognojim z tekočim gnojilom. Uspevajo mi na sončni in senčni strani. Oprti in pokriti terasi. Čudovita so na oknih. Zalivanja ne potrebujejo tako veliko. In so zelo hvaležena. Dobro prenašajo vročino, vlago in sušo.
Jaz jih na začetku (maj-junij) zalivam 1x na 3-4 dni po 1,5 litra na korito (80 cm). Kasneje, če je hudo vroče pa 1-2 dni od 1,5-2 litra. Vodo imam kar v plastenkah od Furca, tako da je postana.
Pa veliko veselja z rožicami vam želim. Ne glede za katere se odločite.
Sporočilo je spremenil(a) dj dne 17. apr 2007 09:47:34 Sporočilo je spremenil(a) dj dne 17. apr 2007 10:27:42