18. apr 2007 13:39
dj je napisal/a: |
Julya, Jaz sem jih imela pred 15 leti, ko sem še imela prostor v hiši, da so mi prezimili. Po treh letih jih je napadla neka rja. Pojavile so se take rdeče pege. Potem so mi propadli. Lansko leto pa sem od pokojne stare mame vezla za spomin eno korito. Ker bi ga rada obdržala, me zanima kako jih ti neguješ? Katera je najnižja temperatura, ki jo zdržijo? dj
|
Jaz sem jih pustila letos kar na balkonski ograji. Občasno sem jih malo zalila in ko so začeli na novo odganjati, sem stara stebla kar porezala. Zdaj so se že prav lepo obrasli in tudi že cvetijo po malem. Predlanskim, ko je bilo bolj mrzlo, pa sem jih postavila na tla k zidu in jih pokrila s polivinilom. Prav tako sem jih občasno zalila (1x na mesec, recimo) in ko se je otoplilo, so romali nazaj na ograjo. Je pa tudi meni letos enega napadla ena bolezen (rdeče lise) in sem ga samo porezala (čisto vse) in ostanek pošpricala z Biokilom. Zdaj že odganja in je zdrav. Aja, pa presadila sem ga in mu oprala korenine. Bomo videli, če bo obsatl. Sicer bom pa kupila novega. Sem videla, da jih že prodajajo in niso pretirano dragi.
lp
Julija