5. maj 2008 12:17
Pozdrav Mene pa zanima katero kvalitetno zemljo uporabljate za balkonske rože. Jaz sem letos kupila CVETAL biosubstrat za rože in si brezplačno pridobila tudi bolezen za rože. Vse pelargonije in ostale občutljive rože mi počasi odmirajo. Pričnejo ob robu lista veneti vse v notranjost in naprej naslednji list, da pride do zadnjega lista. Sedaj imam cca. 50 doma vzgojenih pelargonij uničenih pa še dodatne roži, ki sem jih nabavila naknadno v vrtnariji, da bi zamenjala že uničene rože. A mi kdo svetuje kaj naj naredim. V Agro Ruše sem jih poklicala in so mi prišli vzet vzorec zemlje in dejali da še tega ne poznajo in da sem prva ki sem jim javlja zaradi zemlje. Predvidevajo pa da to ni od zemlje ( morda voda, kakšen dodatek..), kljub temu da sem imela samo to zemljo v koritih in nisem ničesar mešala zraven. Sama sem že obupala in mislim da letos ne bom imela rož na oknnih, saj bi morala kupiti cca. 60 balkonskih rož, 400 l zemlje in nova korita ali le te dezinfekcirati. A ima kdo podobno izkušnjo glede zelje cvetal ali podobnega dogajanja rož. Cvetka kcvetka