Prošnja za vse vas

NiNcHiKa  

član od: 2.6.2006

sporočila: 54

tema odprta - 3. apr 2007 13:26 | ogledi: 2.523 | odgovori: 20

Spoštovani

Ste se že odločili komu boste namenili 0,5% vašega davka v prihajajočem davčnem obdobju- 2007 ? Če se še niste lahko to storite sedaj, ko boste prejeli že izpolnjeno davčno napoved za leto 2006 lahko pod rubriko ZAHTEVA ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE vpišite davčno številko 86660799 in s tem namenite 0,5% našemu društvu, društvu ledvičnih bolnikov Nefron.

V letošnjem letu nam je zakonodaja omogočila, da lahko 0,5% plačane dohodnine sami določimo komu jo bomo namenili. Humanitarnim, invalidnim ali športnim organizacijam oz. društvom.

Zato vas naprošamo, da svoj procent namenite našemu društvu, društvu ledvičnih bolnikov Nefron, ki v svojih vrstah združuje ledvične, dializne in transplantirane bolnike, medicinsko osebje in svojce.

Za vašo odločitev se vam iskreno zahvaljujemo.

Člani društva NEFRON

NiNcHiKa

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

3. apr 2007 15:00

Mislim, da imamo na veliko društvih enako prošnjo... Mi jo bomo zaenkrat naslovili le na naše člane. Katastrofalno pa se mi zdi, da državni uradniki tako zelo skrivajo seznam upravičencev in da ga niso pripravili že pred časom. Tako pa spet bijemo boj s počasnimi uradniki in jih opominjamo na to, kar bi morali narediti že pred časom. Z grozo človek ugotovi, da so nekatere upravičene organizacije "pozabili" dati na seznam oziroma so napačno navedli njihovo ime. Ampak kulinarične teme so veliko bolj prebavljive in privlačne, jaz sem pa tudi že malo lačna in hitim domov skuhat kosilo. Kozmeja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. apr 2007 16:29

Hm, lepo prosim, ne planit po meni, saj priznam svojo krivdo, in me je sram . Namreč, za to nisem vedela. Hvala, ninčika, da si me zbudila in obvestila. Se mi pa zdi, da tole obveščanje še pa še šepa, saj je moj ata hud ledvični bolnik, (na dializi vsak drugi dan), pa se njemu tudi ni nič sanjalo o tem. (al se pa ni pozanimal, hehe). Zdaj vem in prav je tako!

LP

cervus

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

3. apr 2007 17:27

Ja, res je dacarje lahko sram, da še niso objavili seznama tistih, ki jim lahko namenimo 0,5% dohodnine. Ninčika, hvala za opozorilo. jana

NiNcHiKa  

član od: 2.6.2006

sporočila: 54

3. apr 2007 17:55

prav s tem namenom sem odprla to temo, ker se mi zdi zelo neprimerno, da pošiljajo liste za dohodnino po domovih podrobnejših obvestil o teh 0,5% pa ni. upam da bodo to čim prej uredili in dali v javnost potrebne informacije. NiNcHiKa

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

3. apr 2007 19:45

terezija, najlepsa hvala za naslov. Clovek niti ne ve, katera drustva in organizacije obstajajo v Sloveniji. limonca26

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

3. apr 2007 22:17

limonca ni zakaj, jih je pa zelo veliko in vprašanje je če bodo vsi kaj dobili reza

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

4. apr 2007 7:50

No, pa smo le dočakali. Čeprav še vedno z nekaterimi, nekoliko smešnimi slovničnimi napakami... kljub obljubam, da so jih popravili... Upajmo, da bo vsak na seznamu dobil vsaj kakšen košček. Kozmeja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. apr 2007 8:27

Jaz sem tudi na tem področju čisti nevednež, se pravi, da gre 0.5 % od tistega, kar sem državi preveč plačala, v dobrodelne namene - če se tako odločim, seveda.

Trenutno sem ravno v takem dobrodelnem obdobju - sem se odločila, da grem prvič v življenju dat kri. No, saj enkrat sem že šla, pa mi je niso hoteli vzeti so rekli, da sem prešvoh. In so imeli prav, zraven je šel še moj brat, ki je prava omara in je na koncu skupaj zlezel.

Loni Makaroni

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

4. apr 2007 8:38

Malo me preseneča, da na seznamu ni nobenega društva proti mučenju živali, zavetišča, azila,... politične stranke pa so, na primer. Me zanima, zakaj sploh nimamo možnosti darovati kak evro za zavržene živali na tak način, medtem ko si v strankah itak skoz naš denar tlačijo v žepe. Lep dan, piščanec

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti