Prošnja za vse vas

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

4. apr 2007 8:53

Draga Loni, malo drugače je. Prvič, to nima zveze z dohodnino za lani, torej za 2006, za katero so nam poslali izpolnjene formularje. Za lansko leto imaš še pravico do olajšav (npr. knjige, zdravila), ki jih moraš vpisati v poslani formular. Letos lahko te račune mirno mečeš stran. Pač pa boš od vse dohodnine, ki ti jo bodo zaračunali za zaslužek v letu 2007, lahko namenila 0,5 % (lahko tudi razdeljeno na do 3 dele) svojim najljubšim dobrodelnim, verskim, gasilskim itd. organizacijam, ki so na seznamu. To pomeni, da ne boš ti plačala nič več, ampak bo davkarija sama nakazala tistim, ki jih boš navedla. Več kot toliko se v zadeve nisem poglabljala, vendar si predstavljam, da bo to dejansko aktualno šele prihodnje leto, ko bo dokončno obračunana dohodnina za leto 2007 (zdi se mi, da sem nekje slišala, da bo dokončen seznam šele septembra). Dokler davkarji ne bodo vedeli, koliko dohodnine moraš plačati, ne morejo nakazati 0,5 %. teta torta

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

4. apr 2007 9:00

piščanec, si mi vzela besede iz ust!!!Tudi jaz se to sprašujem!

lp Nena

PS: jaz sem dohodnino že oddala, brez da sem navedla, komu naj gre tistega mojega 0,5 %, zato, ker nisem našla na Internetu nobenega  seznama...! Ali sem blond, ali pa se nekdo dela norca iz mene ...

Nena-morje

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

4. apr 2007 9:48

Vsak po svoji presoji,bom pa le dal ljudem prednost pred živalmi. Lep pzdrav ati zlati

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

4. apr 2007 9:49

seznam obstaja in je krožil pa mail-ih, bom probala najti in prilepiti,.. plopsa

renatana  

član od: 19.4.2003

sporočila: 250

4. apr 2007 10:41

Loni je napisal/a:

Jaz sem tudi na tem področju čisti nevednež, se pravi, da gre 0.5 % od tistega, kar sem državi preveč plačala, v dobrodelne namene - če se tako odločim, seveda.

Trenutno sem ravno v takem dobrodelnem obdobju - sem se odločila, da grem prvič v življenju dat kri. No, saj enkrat sem že šla, pa mi je niso hoteli vzeti so rekli, da sem prešvoh. In so imeli prav, zraven je šel še moj brat, ki je prava omara in je na koncu skupaj zlezel.

Loni Makaroni

ja, Loni, bo treba žgance bolj jest, da ne boš tko švoh. Sem jo do zdaj ene trikrat dala, pa me zavoljo tega niso nikoli domov poslal, čeprav vagam za en dober žakel cementa.

renatana

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

4. apr 2007 12:44

Hja, ker ste omenjali živali, pa naj bo: naše društvo se je na seznamu znašlo pod imenom Društvo za opazovanje in proučevanje pic Slovenije. Še vedno pa opazujemo, proučujemo in varujemo ptice. In naravo nasploh. Res pa je, da za malico včasih pojemo tudi kakšno pico. Državni uradniki so pa res za hece! Kozmeja

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

4. apr 2007 14:43

piščanec, kot sem videla, je eno društvo v tej smeri, društvo za osvoboditev živali iz Ponikve, ampak ne vem, če je to tisto, kar iščeš. Jezi me, ker je takoj na začetku seznama cerkev , ni pa tistega društva, kateremu bi jaz namenila svoj del, tako da o svoji odločitvi še tuhtam . anka

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

4. apr 2007 14:50

Mene pa jezi, da tega seznama ni bilo že prejšnji teden ..... svojo dohodnino sem oddala že 28. 3. !!!

Zdaj bo pa general glanckopf profitiral .....

Nena

Nena-morje

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. apr 2007 16:06

Nekaj je stalnica pri dohodnini: vsi pogoji morajo biti ZNANI v letu, ko se obračunava akontacija. Torej je za dohodnino 2007, ki pa jo bomo izpolnjevali ob letu, vse znano že 1.1.2006.
Že na začetku je bilo zapisano, da gre za dohodnino za leto 2007, pa ste nekateri prehitri.
Ko sem pogledala seznam, sem našla tudi kako napako , mi je bilo jasno, da so uporabili statistične šifre društev. Niti aktivnosti društva niso preverjali !

Frina
Sporočilo je spremenil(a) frina dne 04. apr 2007 16:07:50

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti