Geox

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

7. sep 2007 13:51

Bibi, a si vidla delajo jih na Kitajskem.... a si predstavljaš kakšne dobičke imajo....

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

7. sep 2007 14:18

Ker sem delala v trgovini, sem videla marsikaj - kje se skrivajo dobički in kje ne. Npr. Adidasovi copati, ki so mimogrede tudi narejeni na vzhodu, so imeli priporočeno prodajno ceno - naj bi stali po celi Sloveniji enako. Saj bi bil neumen, če bi ceno spreminjal - zaradi že tako visoke cene, si je nisi upal povišati, znižati pa tudi ne, ker je bila marža relativno nizka - 30% (to je v trgovini s tekstilom skoraj nič). Po drugi strani sem videla pri eni uvozni firmi, ki je kitajske kavbojke kupovala za 4 - 6 eurov, prodajala pa jih je v njihovih trgovinah po Sloveniji od 4000 do 6000 sit. Pri kitajcu v Trstu so enake stale 10 eur. Torej je marsikdo, ki je mislil, kako je kupil poceni kavbojke, le-te prav pošteno preplačal. Na Kitajskem izdelanih stvari ne moremo metati v en koš. Nekateri izdelki so produkt "znamke", ki vlaga v razvoj in tehnologijo, zaradi nizke cene delovne sile pa izdela svoj končni izdelek na Kitajskem. To pa še en pomeni, da je zato poceni. Mislim, da je najboljši in v bistvu najcenejši nakup tisti, kjer kupimo izdelek določene znamke po znižani ceni - na razprodajah. matilda

brza  

član od: 18.11.2006

sporočila: 54

7. sep 2007 15:23

hmmm.. naj še jaz pristavim svoje mnenje. Pred kakimi 5 leti mi je mami kupila te čevlje. Bili so super... fajn za nosit in vse, ampak so imeli eno grdooooooo lastnost - ko je bila cesta malo mokra so mi začeli prepuščati (kaj šele, ko je deževalo). Podplat ni bil nikjer poškodovan, vsaj videlo se ni, ampak vseeno so neslavno kar hitro končali v košu. brza

ines  

član od: 30.11.2004

sporočila: 91

7. sep 2007 16:50

Tudi jaz imam črne športne čevlje Geox in tudi meni, žal, oba čevlja puščata, puščati sta začela po približno dveh mesecih uporabe. Zadošča že 200 m hoje po mokrem in to ne po lužah. Tako jih uporabljam le za po suhem, saj so sicer mehki in udobni ter, razen podplata, v celoti usnjeni. Ima pa par Geox čevljev tudi moj mož in nima z njimi nobenih težav v smislu puščanja ter je nad njimi navdušen. ines

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

12. sep 2007 11:11

Živ, tole se pa nič kaj lepo ne bere. Delano na Kitajskem in da puščajo čevlji? Pa a niso to zelo dobri čevlji? Zdaj sem pa kar zmedena. Pa ravno razmišljam, da bi naši tamljaši kupil jesenske čeveljce v Geoxu. LP, Pija. Pingvin

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

12. sep 2007 12:03

Jih pač neseš nazaj. Tega si pa res ne morejo privoščiti! Če se zgodi pri drugih enako, bi zahtevala denar nazaj, saj prodajajo mačka v žaklju. jessy6

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

12. sep 2007 21:09

Pingvin, na Kitajskem delajo ogromno stvari priznanih in kvalitetnih blagovnih znamk. Tam jih izdelujejo zato, ker je cenejša delavna sila in imajo zato evropska ali ameriška podjetja večji zaslužek. Zakaj pa misliš, da so propadla ali so v zelo slabem stanju Slovenski čevlarji ? Čevelj ni zato nič slabši, če je izdelan tam. Lahko imaš samo slabo vest, ker ne podpiraš slovenskih podjetij in ker podpiraš s tem izkoriščanje ljudi, saj na vzhodu marsikdo dela samo za pest riža, velikokrat pa delajo tudi otroci. Geox pa sama še nisem preizkusila. LENČA

neznan uporabnik

26. sep 2007 8:56

moj fant ima že kar nekaj let geox in je zelo zadovoljen z njimi. v bistvu nosi skoraj samo geox. jaz se tudi odločam za nakup, vendar je mi skoraj noben model ni všeč. no bomo videli jesensko kolekcijo. sem pa opazila, da cena ni več toliko visoka v primerjavi z drugimi čevlji. saj so vsi čevlji, če so dobri vsaj 100 eur. vsaj meni se zdi tako. Sporočilo je spremenil(a) jen dne 28. sep 2007 07:51:54

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

26. sep 2007 15:08

Tudi jaz prisegam na Geox, ampak jih nikoli ne kupujem pri nas, vedno v Italiji. Loni Makaroni

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

26. sep 2007 18:17

Helou! Moj dečko je tudi navdušen nad geox-kami, saj se mu v drugih čevljih potijo noge... tisti, ki so jim geox čevlji grdi, pa ne vem kje imajo okus??? Jaz jih sicer nimam, ampak so mi pa zelo lepi-vsaj moški. LP! :) mala zelena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti