10. mar 2008 14:09
Aja, tega pa verjetno ni treba posebej povdarjat, da moja mala je samo domačo hrano... Do zdaj sem ji itak vedno sproti kuhala, ampak zdaj na Cipru seveda ni bilo možno in sva prej kupila par teh kašic - samo za kosilo, za malici pa je dobila jogurt in sadje (sem vzela sabo ribežl in cedilo in vilice in žlico in sem lepo naribala in stučkala, kar je bilo pač pri roki - jabolko, hruško, banano (banan ne mara, mimogrede, hecen otrok, a ne?;), melono,...) NO, ampak za kosilo sva rekla,d a bi bilo verjetno fajn, da dobi nekaj takega, pa hmmm... NO, ni bilo ravno tako fino je hranit kot doma... Prosit pa se hecat za vsako žličko... Fruktalove kašice, ki sva jih kupila, je še nekak pojedla, sploh tiste, ki so imele samo eno ali dve stvari not (hvalabogu, da sva v gl. take zbrala), sploh korenček je itak vedno favorit... Ampak dve kašici sem pa dobila od prijateljice in sta od Hipa - no, tega se pa tudi dotaknit ni hotela - mislim, je probala, ampak ni pojedla 3 žličk... Moram pa priznat, da jo čisto razumem - sem seveda probala vse, kar sem ji dala (vedno probam, da je ne bi silila s čim, kar ni užitno)... Je tudi nisem mogla silit s tistim - milim BLJAK! Ko smo pa prišli domu in ji spet lepo skuham, je pa pojedla več kot midva!!! Hja, domače je le domače;) Najrajši ima korenje, kolerabo in krompir, manj pa porajta razne zelene zadeve, ala ohrovt, pa riža nima tako rada, ker se ga ne da na gladko spasirat - če dam espandiran riž, je pa ok. No, danes je jedla ravno ohrovt in riž, pa ga je prav veselo pomlatila:) Od sadja ima najrajši hruško in melono, banane pa sploh ne mara, jo moram s čim zmešat - verjetno zato, ker je enkrat bruhala po banani, verjetno je bila premalo zmučkana in premalo zrela (ne me grdo gledat, takrat jo je oči futral;). Meso obožuje, prav zanimivo... Jogurt ima tudi zelo rada (le po kom ima to, hehe?;) Me že prav čudno gledajo, ko grem v trgovino in nabaviva celo hladilno skrinjo jogurtov... Komaj čakam, da bo začela grist (zaenkrat ima dva zobka) in bo lahko jedla razne kruhke, kolačke, nepasirano hrano, skratka... Če rabi kdo ideje za otroška kosila, naj se pa javi;) Veri