13. mar 2008 12:32
Še par lastnosti strojev, ki sem jih pozabila napisat:
- kolenski dvig tačke (da jo lahko dvigneš s kolenom svoje noge, namesto z roko - seveda lahko tudi z roko) - spet praktično za razne odeje in velike projekte, ko rabiš obe roki za namestit blago pod tačko in ti potem ena zmanjka za spustit tačko dol;) - to imasta obe - Bernina Activia in seveda vse boljše;) in Elna 7300
- samodejen odrez niti - to je res fajn zadeva, sploh pri velikih zadevah, da ti ni treba s škarjami spodaj motovilit, da odrežeš spodnji sukanec; zgornjega potegne na spodnjo stran in potem oba skup odreže (se pa moraš to spomnit predzadnji šiv, ker potem naredi še enega, ko to naredi) - to ima samo Elna
- samodejno zatrjevanje - po domače rečeno vozel:), ki ga naredi na koncu vsakega zaporedja (če recimo vezeš ime,...) ali kadar pač pritisneš na tipko;) - to ima tudi samo Elna, je praktično, nič ne rečem, ampak kaj pa vem, meni moč vseeno več pomeni, ker pač veliko delam s takimi bolj močnimi blagi in ker nameravam met ta stroj še dooooolgo - tak da - vsak po svoje ptiček poje;)
Aja, pa še kaj se je udejanilo včeraj ponoči:
- prt ne čaka več
- prevleke za blazine na klopco ne čakajo več
- blazine za na stole ne čakajo več
- zelen sling z aplikacijo iz rožice in čmrljev
- vrečka za ta sling z aplikacijo čmrljev
S tem dvojim je bilo največ dela, zaradi teh blesavih aplikacij (le kdo si jih je zmislil
)
PS: Ne se sekirat za lubija, je mel basket do pozno ponoči, tak da sem se mu po šivanju vseeno lahko posvetila
PPS: Stana, hvaaaalaaaa! Brez tebe in tvojih napotkov, kje najdem tole Berninico tole ne bi bilo tako izi
Jade, hvaaaalaaa! Brez tebe bi morala non stop šivat samo otroške cotke;)
In še vsem ostalim na tej temi, hvala, ker ste me razsvetlile o vseh teh mašincah! Ko sem odprla temo, nisem vedela niti, kaj je to overlock...
Veri