Pranje belega perila

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

29. mar 2007 10:04

Teka, jaz ti lahko povem samo za tekoči persil 3l - tzeleni. Cene so sledeče. Müller: 2.200 sit Tuš: 2.500 sit mercator: 2.700 ali 2.800 - ne spomnim se točno. Ne želim delat reklame, ampak ker delam v Müllerju na blagajni dostikrat slišim od kupcev, joj kok mate cenej, pa bolj kvalitetno, pa nemško .... seveda se najdejo tudi tiski, ki pravijo da mamo dražje kot drugod, npr pampers plenice. Pol pa jst učas mal za foro k sm že glih u kšni trgovini, pogledam mal cene, da vidm če mamo res dražje. Pa ni glih tko k pravjo. Ampak kupec ima vedno prav ...... lp Pitončica

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

31. mar 2007 23:33

delam v podjetju, kjer neuradno, zaradi preizkušanja pralnih strojev, testirajo tudi učinkovitost pralnih praškov. Najboljše rezultate je pokazal tekoči prašek Špar. Baje je potrebno za pranje barvastega perila uporabljati tekoči prašek, za pranje belega perial pa prašek v prahu, ker ta vsebuje belilo. atic

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

2. apr 2007 18:08

No me veseli , da se je Šparov prašek tako dobro odrezal. Jaz sem ravno pred nekaj dnevi razmišljala, da sem z njim bol zadovoljna kot z ostalimi, že pri gostoti se vidi. Veste, kaj rado posivi bela oblačila ? Previsoka temperatura. Če ste pozorni, na marsikaterem belem perilu piše, da se pere na 60 in ne na 90 stopinj celzija. Madeže pa je potrebno odstraniti že prej. Predpranje pa zagovarjam. Ko sem hodila na predavanja kemije, nam je en profesor povedal, da v tujini delajo bolj koncentrirane praške kot pa pri nas, zato je tudi bolj učinkovit. Seveda bi enako dosegli, če damo več našega in seveda zato bolj onesnažujemo okolje in zato lahko povzroča tudi alergije. Izbira je seveda odvisna od vsakega posameznika.Pri nas smo že imeli alergijo zaradi praška- iz Nemčije. LENČA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti