Pranje belega perila

sila  

član od: 6.12.2005

sporočila: 80

26. mar 2007 20:28

Aja, pa še to: koliko pecilnega praška pa je treba dodati na eno pranje? Bi poskusila oprati perilo še s takim dodatkom, pa res nimam predstave o količini. sila

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

26. mar 2007 21:23

frina je napisal/a:

: če perilo dolgo namakaš v umazani vodi in ga celo v njem kuhaš, ga ne moreš očistiti. Včasih so perice pred kuhanjem oprale in sprale perilo, preden je šlo na kuhanje.

Frina
To je vsa znanost pri pranju belega perila, ki je zelo stara, pa resnično učinkovita.Enako kot so včasih prali na roke, peremo s strojem, le prave programe je potrebno izbrati, pa pravilne količine praška, Kis se pa pri pranju uporablja na koncu - namesto mehčalca. nasha

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

26. mar 2007 21:33

Ko uporabljamo pralni prašek  za pranje pri nižjih temperaturah se rado zgodi, da se ne razgradi dovolj. Delčki pralnega praška in mehanske umazanije  ostanejo v tkanini,  kar povzroča sivenje , ob sušenju na soncu pa porumenelost. Še posebej se to rado zgodi pri brisačah iz frotirja. Pred leti sem si ravno zaradi tega nabavila mehanične pralne kroglice, ki perilo v stroju malo "zmlatijo" in odstranijo večino mehanskih delčkov, tako ostanke praškov kot tudi mikroskopske delčke odmrle kože.

Količino praškov sem pa iz ekoloških razlogov vedno raje zmanjševala kot povečevala.

Cila

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

26. mar 2007 21:36

Tudi jaz kis pri belem perilu uporabljam namesto mehčalca in je istočasno največkrat upotrabljeno čistilno sredtvo.

kobra 1

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

26. mar 2007 23:25

ne, vsaj pri nas ga ni bilo zaznati Drejček

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

26. mar 2007 23:29

ena mš je napisal/a:
Gospa iz pralnice mi je rekla da doda 2x-no dozo praška. Res je bolj belo. ham-njam
Pa ne še več praška uporabljat, no! okolje že tako trpi! Jaz perem s polovično "dozo" pa imam vse snežno belo. Atina

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

27. mar 2007 5:00

Jaz perem z oreški, pri glavnem pranju pa dodam malo sodinega belila. Zelo sem zadovoljna, perilo je belo in mehko. Kyara

pia4  

član od: 9.10.2005

sporočila: 66

27. mar 2007 9:42

Naj dodam tudi jaz, da pralni prašek kupujem v Mullerju ali pa v Avstriji- njihova kvaliteta je dosti boljša kot pa praški kupljeni pri nas. Belo perilo in pa tudi ostala perila perem s pomočjo dodane pralne sode, ki pa se dobi tudi samo v Mullerju in moram reči, da sem zadovoljna. Sodo sem uporabila tudi za čiščenje fug na ploščicah. pia4

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

29. mar 2007 7:45

Jaz pa kupujem poceni prašek, pa imam zelo belo perilo. Ima pa tašča Persil, ki je kar drag, ampak perilo sploh ni belo, ampak rahlo zeleno-modro, kar pa meni ni vredu. Sicer pa mi niti nimamo tako umazanega perila, da se nebi moglo lepo belo oprat. Spodnje perilo preoblečemo vsak dan, tako da ni umazano, brisače tudi menjam vsak dan. Največkrat pa brisače operem le na 40 stopinj, ker so le bolj za splaknit... Me pa zanima tisti kot kupujete v Mullerju, so cene precej višje za te original stvari? Teka

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

29. mar 2007 8:48

Teka je napisal/a:
Me pa zanima tisti kot kupujete v Mullerju, so cene precej višje za te original stvari? Teka
Meni se ne zdi, ker sicer kupujem znamko Frosch, ki jo imajo tudi v DM pa so cene zelo blizu. Dostikrat še cenejše kot v DM. Fora je tudi v tem, da teh čistil porabiš manj, ker so bolj učinkovita. Samo v razmislek - sedaj vrtijo na tv reklamo za Persil Gold. Sem šla gledat Persilovo uradno stran, pa tega izdelka tam sploh ni. Dejansko je delan samo za vzhodni trg, ker se tudi na internetu pojavlja na poljskih, českih, ipd. spletnih straneh.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti