Mleko za telo

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

26. mar 2007 18:48

ksenijako obišči dermatiloga,dobre stvari se dobijo v lekarnah,sama sem taka reva.Mene je zdravnica pošiljala 10 let domov -sej nič ni narobe.Potem sem šla na svojo roko privat,lej ga zlomka dermatitis...alergije na kemijo opa sej nič ni narobe.lp senka senka

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

26. mar 2007 19:13

Ksenjako moji kolegici, s podobnimi problemi, je dermatologinja svetovala naj ne uporablja gelov za prhanje ampak navadno starinsko milo. Tekoči geli naj se ne bi tako dobro spirali s kože (zato koža ostaja svilnata in bolj gladka po njih) in zato radi povzročajo alergije. Njej je pomagalo. magnolija

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

26. mar 2007 20:19

Senka, kaj to so ti tisto testiranje za alergijo naredili? Ko ti alergene napikajo na roko? Ker jaz imam že celo življenje probleme z rokami. Pa dobim kaka hladilna mazila pa kake kremice, ampak nič mi trajno ne pomaga. En čas je dobro potem pa spet... Nisem pa še šla tega testa delat pa me drži, da bi šla, ker mam trenutno zelo boge roke pa tud hladilno mazilo nič ne pomaga. Imam pa tudi drugače suho kožo, menda tudi na lasišču. Nazadnje mi je frizerka rekla, da verjetno sploh nimam prhljaja (jaz pa devam denar v lekarni za tiste drage šampone), ampak gre za neko reakcijo izločanja kalcija (?). Kaj pa jaz vem. Če me katera razsvetli...No, moram pa kupit en njen šampon?!? Ampak postriga me je fajn, tak da... Če sem že v lekarni vse sprobala, lahko pa še tega sprobam. Zala: Koliko pa kaj pride ta Linola-fett? Da vidim, če se mi sploh splača v lekarno it. vanya Sporočilo je spremenil(a) vanya dne 26. mar 2007 20:22:31

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

27. mar 2007 11:10

Meni je pri suhi koži zelo pomagalo oljno milo Olana Sensitive iz Hoferja. Proti občasni srbečici se borim pa z Melkfett (menda je to sirotkina krema) tudi iz hoferja. Ali pa, če boš poizkusila z navadnim trdim milom, naj ti mogoče kdo iz Grčije prinese tistega, ki je narejeno iz olivnega olja, lani so za razliko od prejšnjih let imeli tudi rahlo odišavljene variante. Pride zelo fino, menda pa se tako milo dobi tudi že pri nas. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

27. mar 2007 11:45

_ZALA_ bom kupila in upam da mi bo pomagalo. Uporabljala sem tudi šampone za dojenčke, pa olja,....nič boljše ksenija

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

27. mar 2007 12:25

Ksenija lahko preizkusiš Lavera Neutral namenjena je prav za alergike, imajo pa tudi šampone brez silikonov..... Kako deluje nevem, ker na srečo nimam težav s kožo. tamara1

smrečica  

član od: 22.1.2007

sporočila: 62

27. mar 2007 12:27

Ker je koža naš največji organ in kar nanasemo nanjo pristane tudi v naših notranjih organih, uporabljam za kožo le to kar se "upam" zaužiti skozi usta. Zame je nepogrešljivo lešnikovo, orehovo ali mandljevo olje. Manj aromatično a vsestransko je tudi olivno olje, ali kakršnokoli drugo olje (po možnosti hladno stiskano). Kožo najlepše nahranim s kopeljo (voda: sol iz mrtvega morja (DM) + nekaj žlic olja) ter se nato samo stuiram in obrišem. Olje se enakomerno razdeli po celi koži. Naravno in prijetno. smrečica

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

27. mar 2007 12:54

Za izsušeno kožo je zelo pomembno, da se koža navlaži. Celo bolj, kot pa razna industrijska olja po kopanju. Za suho kožo je pomembno. da se umivaš z 100% naravnimi , trdimi mili, ki nimajo živalskih dodatkov, po kopanju in tuširanju pa je priporočljivo 100% macadamia olje. Priporočljivo je za suho kožo in za alergike. Odkar to uporabljam, nimam več problemov z srbečico in suho kožo. Kyara

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

27. mar 2007 12:55

vedno in samo body shop: body butter, trenutno pink grenivka, na zalogi pa cakata papaja, ki je moja najljubsa in jagode, ki tudi niso slabe. pa se parfuma po tem ne rabis. lp

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

27. mar 2007 13:32

Po strašnih problemih s srbenjem sem sem namesto dišečih in privlačnih tekoših mil pričela uporabljati najbolj navadno milo, tako kakršnega so kuhali v času naših babic. Vse težave so izginile. Svoje telo mažem izključno s slano vodo, limoninim sokom in olja ki jih je naštela smrečica. Ta uporabljam tudi za obraz, kajti vse kreme mi povzročijo strašno alergijo. lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti