Klop- nujno !!!

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

26. mar 2007 11:39

Klopa je potrebno takoj odstraniti. Psa je pa potrebno navaditi, da se pusti prijemati povsod po telesu. Prijazno mu prigovarjaj in ga božaj, s pinceto naj se sezani z ovohavanjem, tako navajanje traja,če ni bil do sedaj tega navajen. Ampule dobro delujejo, če jih uporabljamo redno, ker se delovanje navezuje na doziranje prejšnje ampule, sigurno se še kak klop prisesa, samo opazimo, da je suh in ne pije kri, ga je pa vseeno potrebno odstraniti. Glede odpadanja dlake v šopih,ga pa le pelji k veterinarju. Zdravljenje na začetku je učinkovitejše, kot takrat, ko je bolezen že v polnem razmahu. nasha

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

26. mar 2007 12:26

Ja klopi letos na žalost res niso mirovali.Zima je bila pretopla :(. Advantix je res dražji ampak na mojih izkušnjah boljši.Edino kar me jezi,da imajo samo za maximalno 40kg mrcinice.Kot,da ne moremo imeti večjih in težjih psov... Nasha se popolnoma strinjam s teboj.Naš je sicer navajen odstranjevanje vsega živega,samo jajčka so tisti kritični predl,ko ne pusti šlatati.Se boji,da mu jih bom vzela haha. Roncolino

nasha  

26. mar 2007 12:41

Roncolino je napisal/a:
Ja klopi letos na žalost res niso mirovali.Zima je bila pretopla :(. Nasha se popolnoma strinjam s teboj.Naš je sicer navajen odstranjevanje vsega živega,samo jajčka so tisti kritični predl,ko ne pusti šlatati.Se boji,da mu jih bom vzela haha. Roncolino
Se spomnim, ko smo kolegu govorili, ko je pripravljal psa na razstavo, naj ga navadi- večkrat prime za njegovo moškost, ker bo sodnik v ringu preverjal kastriranost. Kolega je mislil,da ga zafrkavamo. V ringu, ko ga je sodnik poizkusil potipati zadaj je kužon dobil tak napad besa, da ne lastnik ne mi gledalci, ki smo psa poznali nismo mogli verjeti, da je to mogoče. Ga je stalo kar nekaj mesecev vzgoje v tej smeri. nasha

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

26. mar 2007 12:45

vedno znova ko ga kopam, mu tud jajčka operem, pol se pa že kr nastavla...SMRKAVC. Petra 1

nasha  

26. mar 2007 21:27

Ja, takšni so naši kosmatinci, kar naprej jih je treba učiti in vzgajati kot otroke nasha

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti