Klop- nujno !!!

NiNcHiKa  

član od: 2.6.2006

sporočila: 54

tema odprta - 25. mar 2007 11:25 | ogledi: 4.691 | odgovori: 15

Lep pozdrav

naš kuža ima na glavi klopa in ker je zelo živ in ga ne pusti izdreti smo mu dali samo ampulo proti klopom in bovham v upanju, da se bo zastrupil in odpadel. vendar se na našo veliko žalost to ni naredilo. danes pa smo opazili, da mu izpada dlaka. ni to tista zimska dlaka, ker tej pasmi dlaka ne odpade. že prej je imel klopa ampak je za izdrtje vedno bila potrebna narkoza, ker je majhen in gipčen ga nismo mogli držati, da bi veterinat izdrl. nazadnje pa je v narkozi skoraj umrl, ker se je začel dušiti star je pa že 10let. torej zanima me ima kdo karkšnekoli izkušnje s klopom ? z izpadanjem dlake ?

najlepša hvala vsem za odgovore.

NiNcHiKa

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

25. mar 2007 11:31

Lani je imel naš pes kar nekaj klopov naenkrat.Namazala sem jih z navadnim belim oljem za kuhanje,počakala nekaj časa in nato z pinceto odstranila.V lekarni lahko kupiš posebne pincete za klope. Balu balu

NiNcHiKa  

član od: 2.6.2006

sporočila: 54

25. mar 2007 11:34

glede olja sem brala, da ko klopa namažeš v kri spusti notranje organe. pinceta pa pri nas nažalost ne pride v poštev, ker se za okolje svojih učk strašansko boji in ne pusti ničesar smo že poskušali. skrbi me to izpadanje dlake, možno da je klop okužen ? NiNcHiKa

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. mar 2007 12:02

Pipeta prti bolham ni proti klopom.

Nasvet, da z navlaženim prstom v nasprotni smeri urnega kazalca drgneš po klopu in sam izpusti prijem in ostane živ, pomaga pri ljudeh, pri živalih pa je treba poskusiti.

Če je klop že velik, je v kri že izpustil dovolj strupa, to pomeni, da zadušitev klopa s kapljico olja ne more biti bolj škodljivo.

Ker lahko s klopom dobi tudi borelijo, ga le peljite k zdravniku.

Frina

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

25. mar 2007 12:38

Mislim, da frontline deluje tudi proti klopom, vendar bistveno manj časa kot proti bolham. Se strinjam s frino, da klopa prej dobiš ven, če ga rahlo sučeš (masiraš)-in hkrati čohaj še psa, pa bo pozabil, da imaš kak drug namen. Psa pregleduj redno, ker v prvih 24 urah, klop naj ne bi spustil toliko strupa ali ostalih reči, da bi lahko škodilo. Glede izpadanja dlake: mu izpada v šopih, ima gola koža pravilne krožne oblike, se tam veliko praska? Gre lahko za alergijo (dobi antihistaminik in antibiotik), glivično okužbo (veterinar vidi to pod lučko),lahko so garje, posledica stresa, ekscem, hrana. Več se ne spomnim, je pa najboljše, da ga pelješ k veterinarju... LP juhica

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

25. mar 2007 13:56

Tudi naš je že letos imel enega klopa, od začetka sem klopa oljila odkar pa sem nabavila pinceto za klope pa je prava špilarija klopa ven dobit. Mi je žal da si nisem že prej nabavila to napravico, jaz sem jo kupla v lekarni (za ljudi), sedaj pa jo dobiš že v skoraj vsaki trgovini (tudi pri dobrem sosedu). Tudi naš pes je zelo živ in si ni pustil blizu, potem pa sem mu dala da je napravico malo povohal, malo poliznil, sedaj pa sploh ni več problema, se kar sam nastavi, prej ko sem mu to ročno delala pa sem ga lovila po vsem dvorišču! Kar se tiče izpadanja dlake - mogoče ga srbi in se bolj "čoha" s tem pa odstranjuje tudi dlako!? gordana Sporočilo je spremenil(a) gordana dne 25. mar 2007 13:58:05

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

25. mar 2007 16:50

jaz pa redno uporabljam ampule frontline in moram povedat da takrak ko je 1 dan čez 3 mesece(ko ne deluje več) dobi naša psička polno klopov. In potem ji lepo spet dam ampulo in se vsi klopi posušijo. ksenija

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

25. mar 2007 19:45

Klopi in olje so čisto mimo fora - zmote naših babic, kot še veliko drugih. Klopa znerviraš in lahko izloči vse svoje svinjarije. Drugače je pa ta pinceta za odstranjevanje klopov prava pogruntavščina, mi imamo še eno ekstra za ljudi. Ampule gor dol, klopi imajo našega psa vseeno radi.

Loni Makaroni

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

25. mar 2007 21:00

To, da spraviš klopa ven, spada zdreven, če imaš psa. Jaz sem se jih navadila izdret kar z roko, ker psi pač niso najbolj potrpežljivi, ko zagledajo pincete, olje in vse žive maže... 8nič čudnega, da so potem živčni...)

Klopa se izdere TAKOJ, ko se ga opazi. Se ga ne dreza, ne dotika ampak spravi ven, lahko tudi s pinceto, če drugače ne gre. Nikoli nisem mazala z oljem, ker traja, preden ga bi zares dala ven. Pa psu tudi to ni najbolj zabavno. Sicer se klop še bolj povleče v kožo in izloča strupe. Ko stori klop to svojo obrambno zaščito, se prav rado zgodi, da zatrgamo glavo in le ta ostane v koži psa. Potem ima revež pa vnetje...  

lidka

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

26. mar 2007 11:26

Pametno je tudi mesto kjer je bil prej klop razkužiti,da ne pride do infekciji. Pri nas smo lansko leto uporabljali ampule Frontoline pa je imel medo še več klopov kot prej,letos pa imamo Advantix in je precej bolje. Lp,Tjaša Roncolino

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

26. mar 2007 11:34

Adventix je zakon, letos sem že med zimskim časom??? dala 4 klope mojmu pesjanarju ven, klopi na psa niso tako pritrjeni kot na človeka, imam pinceto, ga packa primem za zadek in kar izvlečem, se kar spusti....pri človeku, ker je manjši obstaja možnost , da noter ostane glava, tu je redko tako. Fino je , da se mesto razkuži tako kot je rekla Roncolino, drugače pa ga glih z roko nebi prijela, tko , da je pinceta zame zakon. Pa Adventix- drži en mesec - ZAGOTOVO, je dražji...ampak, tudi kvaliteta nekaj da LEP HOV;HOV PS- zakaj je imel klopa? ker sem šparala in sem računala na botro ZIMO, da mrčes pocrka!!!!!!!! Zdej ma gor Adventix ( od začetka marca), in sem mirna! Petra 1 Sporočilo je spremenil(a) Petra 1 dne 26. mar 2007 11:37:08

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti