21. mar 2007 16:57
Kako smo si različni. Pri nas doma so v belem samo tla v kopalnici. Meni je bela barva hladna, tako da imam tudi v stanovanju raje barve.
Spalnica je po novem v bordo rdeči barvi - kontra stene so enobarvne, dve manjši, na eni je okno in na drugi vrata, pa imata na enaki tapeti manjši vzorec v krem bravi. Lučke na nočni oamrici, zavesa (ki je pritrjena na poševen strop in je samo pol metra pada s stropa navzdol, tik pred oknom) in pregrinjalo za posetljo pa so v olivno zeleni barvi. Jaz tega ne bi upala sama skombinirat, ampak svakinja je arhitektka, ukvarja se z notranjo opremo, in me je prepričala, da malo poguma včasih ni odveč. In se je izkazalo za zelo ustrezno.
Dnevna soba je v pisanih tapetah, na temni zeleno-modri bravi je večbravni vozrec, z malo lila barve, s svetlejšo zeleno, tu in tam malo zlatega. Sliši se grozno, a se krasno zliva v stropom, ki ni raven ampak poševen, soba je na nižji strani visoka okoli 2,5 m in na višji med 3,5 in štiri. Strop je take zelenkaste barve, grobo ometan, da se sklada s tapetami. Okna so velika (dva krat tri metre, tri metre krat 1,5 na eni steni, na eni je panoramska stena, na tretji vrata. Od pohištva sta v dnevni sobi samo jedilniška miza (v stalni posatvi za osem oseb z možnostjo da se raztegne za 14) in sedežna garnitura, juxe box in majhen sekretarček). Ne maramo namreč preveč pohištva (tudi v spalnici ni omare oziroma je vzidana v steno), pa tudi zaves ne (moja filozofija je, da je okno zato, da gledam skozenj, ne pa da ga zagrinjam...). Knjige so v psebnem delu dnevne sobe, nekak malo večji kot kot podaljšek dnevne sobe smo uredili.
Ima pa svakinja super kombinacijo - zelene stene in oranžen strop, od pohištva pa samo svetlo zelena sedežna in tv stojalo, na drugem koncu pa jedilnica....
No, zakaj sem zdaj vse to napisala tudi ne vem, kar zaneslo me je. Mamamia
mamamia