18. mar 2007 16:52
Tudi jaz sem se že trudila z edigsom. Madeža nikakor nisem uspela odstraniti. Oblačilo sem rešila ustvarjalno in sem čez narisala z napihljivimi barvami slikico. LENČA
18. mar 2007 16:52
Tudi jaz sem se že trudila z edigsom. Madeža nikakor nisem uspela odstraniti. Oblačilo sem rešila ustvarjalno in sem čez narisala z napihljivimi barvami slikico. LENČA
18. mar 2007 17:19
V službi se nam je edigs zelo strdil, zato smo naročili neko tekočino (ne vem kako točno se ji reče je pa v enaki embalaži kot edigs, samo da ima rdeč pokrovček) no in ta tekočina spravi edigs z oblačil. Vem iz lastnih izkušenj, saj se mi je cel edigs zlil po hlačah. Ker bi bile samo še za vreči sem rekla, da nimam kaj izgubiti in sem probala s to tekočino, šlo je stran. Tako da je za poskusiti. Če bom jutri v službi še našla to stvar bom pogledala kako se temu reče in vam sporočim. ADRIJANAM
18. mar 2007 17:34
ADRIJANAM je napisal/a: |
V službi se nam je edigs zelo strdil, zato smo naročili neko tekočino (ne vem kako točno se ji reče je pa v enaki embalaži kot edigs, samo da ima rdeč pokrovček) no in ta tekočina spravi edigs z oblačil. Vem iz lastnih izkušenj, saj se mi je cel edigs zlil po hlačah. Ker bi bile samo še za vreči sem rekla, da nimam kaj izgubiti in sem probala s to tekočino, šlo je stran. Tako da je za poskusiti. Če bom jutri v službi še našla to stvar bom pogledala kako se temu reče in vam sporočim. ADRIJANAM |
Mogoče si mislila razredčilo za edigs?
http://www.extra-lux.si/index.php?t=nologin&am
Z rdečo nalepko.
jade
18. mar 2007 18:07
Ja, to je razredčilo za Edigs, tudi jaz sem z njim z volnenega krila spravila bele packe, ker me je sodelavka po nesreči polila. Res pa je, da sem morala namočiti z njim večkrat, ne le enkrat. Nato pa sem krilo oprala še v pralnem stroju na programu za volno. jana 07
19. mar 2007 6:54
Hvala za pojasnilo,
sedaj sem se spomnil, da so to reč uporabljale " tipkarice " ali " strojepiske " ( a ta poklic še obstaja ? ), za korekcijo napak natipkanih z unim starim, mehanskim strojem za tipkanje ( verjamem, da je en kup mlajših, ki sploh ne vejo o čem govorim, sedaj v svetu računalnikov in tiskalnikov je vse drugače ).
ežoj
19. mar 2007 7:19
Ja, tako je. Razredčilo za edigs nakapljaš na narobno stran blaga, na prvo stran, kjer je madež, pa podložiš krpo ali več plasti papirnih brisač. Postopek lahko ponoviš, če le ni preobčutljivo blago. Potem oblačilo opereš. Če pokličeš proizvajalca, ti razredčilo pošljejo brezplačno (vsaj jaz vem za en tak primer), seveda pa je hitreje, če ga kupiš in hitro ukrepaš. jankica
19. mar 2007 7:55
Sprobala sem že vse to kar ste svetovale, a nazadnje je obeka romala v smeti še z večjim in bolj razmazanim madežem. Verjetno je odvisno tudi od materiala oblačila.
kobra 1
19. mar 2007 9:16
Edigs se na tkanini posuši - morda daš blago na radiator in potem previdno (z nohtom) ali pa pilico ali pa z enim takšnim predmetom malo po malo krackaš zadevo dol.
Lepilo na prtu?
Daj čez krpo in pojdi preko z likalnikom.
titta
19. mar 2007 9:26
Lepilo se da odstranit z paro ko likamo. Pri ponovnem pranju se madež spet pojavi in ga odstranim spet z paro pri likanju. Ste že poskusile madež odstranit z pecilnim praškom? Daška
19. mar 2007 11:34
Hojla! V hoferju se kupi tekočiprlni prašek-tandil, jaz uporabljam oranžnega ki je super za odstranjevanje madežev, mene še ni razočaral.Če ne gre v prvo poskusi večkrat, samo ne " mencaj" preveč zopet odvisno od tkanine,naprimer če boš na jeans nanesla tekočino in potem močno drgnila boš tam sigurno imela svetlejšo tkanino.Jaz naprimer na madež polijem tekočino in kar nekaj časa pustim,potem šele podrgnem.Poskusi mogoče ti uspe. mijamarijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slivove rožice
Škotske mesne kroglice s pivsko omako