30. mar 2007 18:07
Našo kuhinjo je projektiral v zgodnjih šestdesetih arhitekt, ki je menil, da se bomo kmalu hranili samo s tabletami ( o tem sem bila tudi prepričana), zato imamo kuhinjo, v kateri je 100 cm pulta, pa kakih 40 cm mokrega dela pulta.
To je tudi temeljni razlog, zakaj so nekateri aparati shranjeni in jih uporabljamo manj, uporabljamo pa jih- multipraktik, kontaktni žar, rezalini stroj za salamo.
Kupila sem aparat, v katerem je mogoče kuhati kavo in čaj ( različni posodi), pa je ostal po začetnem navdušenju v omarici in čaka na kariero v neki pisarni.
Menila sem, da bo kuhalnik vode, ki smo ga dobili za darilo, postal odveč, vendar imamo sedaj že tretjega in v redni uporabi.
Moj zgrešen nakup je precej draga posoda za kuhanje pudinga oz. narastka, ki je v desetih letih še nisem znala uporabiti. Tako so končale tudi tiste one za ribanje, skelanje na roko, ki sem jih kupila pod imenom multipraktik. Jasno mi je,da ni trgovca, ki bi na aparat prodajal pod napison Splohnepraktik.
V velikime navudenju sem pred 25 leti kupila jušni servis iz Titovega Velesa. Razočaranje je bilo popolno: porcelan slabe kvalitete, pa kaj mi je bilo, da sem ga kupila z oranžnim robom, če oranžne barve sploh ne maram. Že nekaj časa iščem žrtev, ki potrebuje prav jušni servis in sem v ta namen, no ja, čisto res kar ni, pred tednom dni razbila oval, da ja ne bo komplet.
Z mamo tuhtava, komu bi uturile komplet sedmih kompletov veglastih krožnikov iz Sparove akcije.
So mi pa pripeljali hranit napravo AB King pro, pa sem bila silno počaščena, da so mi kartako podarili tako drago stvar. Že dolgo vem, zakaj. So pa stranke v moji domači pisarni navdušene. Med čakanjem vsi telovadijo in jih je težko dobiti z orodja.
Bi mi pa morali z uradno listino prepovedati nakup blaga. To je pa druga zgodba.
Frina