24. okt 2012 9:29
Za mesečno barvanje, striženje in fenanje odštejem v lokalnem frizeraju 40 €. Frizuro imam že dve leti enako (paž), barva je enaka, tako da frizerka nima veliko dela z mano. S tem mislim, da ji ni treba razmišljati, kakšno frizuro naj mi naredi in kakšno barvo naj izbere.
Če si zaželim spremembe, pa grem k vrhunskemu frizerju in tudi plačam več. Ko sem si nazadnje to privoščila, sem bila v salonu 4 ure in pol. Iz dolgih rdečih las, mi je naredil srednje dolgo frizuro v čokoladni barvi. Bila sem prezadovoljna in žal mi ni bilo niti enega centa.
Nad lokalnimi firzeraji sem obupala, ko si zaželim spremembe. Sem ji obiskala kar nekaj, pa nobena ni bila tako smaozavestna, da bi mi naredila novo frizuro na lastno odgovornost. Za vsak pramen las, ki ga je odstrigla, je spraševala, a je v redu? A čem še mal odstrič? Potem pa jaz cincam, a ja al ne! Kaj pa vem, a tisti cm vpliva na obliko frizure!
Drugo kar me je motilo je bilo to, da mi je dala na izbiro barvo las brez da bi me skušala prepričat, da morda tisti odtenek pa ne bo ravno zame. Se mi zdi, da si dosti frizerk ne upa prevzeti odgovornost za svoje delo. Najlažje je rečt, saj ste sami to barvo zbrali.
Ko pa pridem k vrhunskemu frizerju, se vsedem, mu rečem, želim si spremembe in on to naredi. Dam mu le osnovne iztočnice: npr. nočem kratkih las in nočem rdeče in črne barve. Vse ostalo prepustim njemu. Vmes mi seveda pove, s kakšno barvo frizure me vidi, najpomembnejše pa je to, da me tudi prepriča z argumenti, zakaj je to prava odločitev zame.
Vilma