Mene pa zanima:zaključujem porodniško,pri nas pa delamo tudi v nedeljah pa ne vem ali je možno da sem ob nedeljah prosta ko imam enega malega otroka in še enega predšolskega? In do katarega leta?
leni1
Mene pa zanima:zaključujem porodniško,pri nas pa delamo tudi v nedeljah pa ne vem ali je možno da sem ob nedeljah prosta ko imam enega malega otroka in še enega predšolskega? In do katarega leta?
leni1
9. mar 2007 15:36
Do tretjega leta ti ni treba delati nočnih in nadur. jade
9. mar 2007 21:36
Pa mislim, da lahko kot mlada mamica delaš tudi le po 4 ure (po zakonu)! Sicer ne vem podrobnosti, ker še nisem mamica, ampak ravno sedaj si je kolegica v službi, ki je ravno prišla s porodniške, to zrihtala in dela le po 4 ure, ima pa še enega predšolskega. Malo se pozanimaj. Lahko pa jo tudi povprašam. katka
9. mar 2007 21:40
Izkoriščam odprto temo. Na osnovi katerega obdobja se izračuna porodniška? Zgolj iz zadnjega "delovnega" meseca ali daljšega obdobja? Mimika
9. mar 2007 21:45
Povprečje dohodkov zadnjih 12 mesecev. Če nisi prejela 12 plač, pride porodniška toliko manjša(vseeno seštejejo npr. 8 plač in zdelijo z 12 meseci). Ana Češnovar
9. mar 2007 21:55
katka, ja prav imaš. do tretjega rojstnega dne otroka lahko delaš skrajšani delovni čas in sicer najmanj 4 ure dnevno (lahko tudi več). Plačeo seveda dobiš sorazmerno manjšo, za pokojninkso dobo se ti pa šteje poln delovni čas.
To je pravica vsake mamice in ti je delodajalec ne sme odreči.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/zakonZSD
(od 48. člena naprej)
lp veverica cak
9. mar 2007 22:04
Pri nas (Müller) v decembru, ko smo imeli ob nedaljah odprto, sodelavke z majhnimi otroci niso delale ob nedaljah. Mislim da se pod majhne otroke štejejo do 2 leti. lp Pitončica
10. mar 2007 8:08
Tiste, ki delate v trgovini mislim, da vam ni treba delati nedelj, ker je za trgovine nekaj drugače.
Po 4 ure lahko delaš do 6 leta.Samo je tudi plača temu primerna. Za tiste ostale 4 ure imaš plačane samo prispevke.
jade
10. mar 2007 11:04
MOj primer je takšen: Imam tri otroke,stare 6 let(prvi razred),4leta in 4 meseces starega dojenčka .Na podlagi tega imam porodniško dalšo za en mesec in lahko koristim štiri urni delavnik do 6 leta starosti najmlajšega otroka. Ampak me je strah kako bojo reagirali v službi.Kajti jaz tudi delam vikende,praznike plus tega začnem že ob petih zjutraj(in me že prekleto skrbi ,kako bom vse to zmogla). Imam pa eno vprašanje .Na podlagi česa podalšajo porodniško?Moj dojenček je okužen s Toksoplazmozo(ni grozno,ampak vseeno moramo nonstop hodit v Ljubljano),če ima katera izkušnja s tem te vljudno vabim,da odgovoriš. Nestrpna HVALA balonka
10. mar 2007 11:21
balonka v kolikor je tvoj otrok bolan in imaš zaradi tega dodatne obveznosti bi ti morali podaljšati bolniško. mislim da moreš nesti izvide in papirje od zdravnika na socialno in se tam pozanimaj. nektarinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nevzhajana orehova potica
Pustne miške