Počitniška prikolica

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

tema odprta - 8. mar 2007 18:56 | ogledi: 4.024 | odgovori: 14

Pozdravljeni,

imam možnost nakupa prikolice na slov. obali (stacionirana v kampu), točno za koliko oseb ne vem, mislim pa da za najmanj 5.

Računam, koliko moram računati za oddajo, da dobim pavšal. Ker še nikoli nisem uporabljala prikolice (za najem) se mi niti približno ne sanja kakšne ko kaj cene.

Zanima me, ali se vam zdi drago 200 eur za 5 dni (ponedeljek - petek) vikend bi bil naš :)).

V prikolici je elektrika , TV, opremeljena kuhinja v predprostoru, ki je kot brunarica. Voda pa je skupna v kampu.

Hvala za vaše mnenje.

smrkolina

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

8. mar 2007 19:05

Nimam iskušenj z oddajo.Imamo prikolico in jo koristimo sami.Pozanimaj se na recepciji po tel, če je to mogoče,ali koliko plačajo nočnino tuje osebe.Še enkrat premisli,če je tvoja varjanta najboljša in kake posledice so lahko. ham-njam

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

8. mar 2007 19:44

kolikor je meni znano, lahko pavsal koristijo samo tiste osebe, ki jih prijavis ob postavitvi prikolice na recepciji. Tam so te osebe napisane z imeni in priimki, ponavadi so najvec 4. Te osebe placujejo samo turisticno takso, ostalo je vracunano v pavsal. Komurkoli bos oddajala prikolico, se mora prijavit na recepciji kot gost, kjer se placa bivanje na dan plus taksa, seveda pa ce jim bos oddajala, pomeni, da morajo se tebi kaj placat. Tako, da to za tistega, ki bo najel tvojo prikolico niti ne bo tako poceni. Spomnim se, da smo se vcasih menili o teh stvareh, pa je bilo skoraj boljse, ce si za ta denar najel apartma, se bolj udobno je recimo kot prikolica (ce gledamo samo na denar). Mislim pa, da so kar visoke kazni, ce nekomu oddajas, pa da ta biva kot da je na pavsal, pomeni, da se ne prijavi na recepciji. Ce bi ti zaracunala 200 eur pomeni, da morajo tisti, ki bi jim oddajala pristet sem zraven se tisto, kar bi placali na recepciji kot tvoji gostje. Vse kar sem napisala drzi za avtokamp Valkanela pri Porecu, ne vem pa kako je s tem pri nas. Pomoje ni bistveno drugace vida70 Sporočilo je spremenil(a) vida70 dne 08. mar 2007 19:47:22

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

8. mar 2007 19:47

Ja, tudi jaz mislim, da je to tako, kot je napisala vida70. jessy6

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

8. mar 2007 19:51

V naš camp lahko prihajajo tudi tuji gosti a je cena ta takso in bivanje kar dosti višja od prijavljenih na pavšal. Za tuje je bilo v lanskem letu cca 1.4oo sit na dan na osebo. ham-njam

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

8. mar 2007 19:57

mi smo imeli prikolico v savudriji in tam si kot pavšalist moral napisati 8 oseb, ki pašejo pod pavšal,.. ostali so kar lepo plačali na recepciji, se ne spomnim več koliko je to stalo samo vem da je bilo drago,... pol so pa dvignili še ceno pavšala in zahtevali, da se prikolica registrira,... in takrat je vrglo pokrovko s piskra in rekli smo nasvidenje,.... p.s. prav hudo pa tako ali tako nismo bili zaželjeni v sosednji hrvaški, čeprav je prikolica stala notri skoraj 20 let,.... plopsa

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

9. mar 2007 7:45

mislim, da je povsod drago. Tudi če je pavšal, se še vedno plača prispevek od oseb oz. po osebi. Pavšal, kolikor vem, se nanaša le na prikolico, vodo oz. elektriko in parcelo. 200 EUR je po moje precej preveč!

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

9. mar 2007 8:15

Tudi mi imamo prikolico na pavšal. Koristimo jo sami + starši. Nikoli ne bi oddala prikolice tujemu človeku. Imaš dve možnosti pavšala. Za pravne, dražji in fizične osebe (določeno število oseb). V pavšalu za pravne osebe, lahko biva kolikor hoče oseb, plačajo samo takso. Vendar je ponavadi dražji, cena pa je odvisna od vsakega posameznega kampa. V našem kampu je dražji 350€. Moraš pa biti pravna oseba, če hočeš skleniti takšno pogodbo. lp bina

White Daisy  

član od: 18.2.2007

sporočila: 185

9. mar 2007 9:05

Preden smo kupili poč. prikolico smo se večkrat zanimali za najem in lahko ti povem da je bila že pred dvemi leti cena najema prikolice za tri osebe 55€ do 60€ na dan, zato se mi tvoja cena ne zdi previsoka Je pa cena bistveno nižja kot če najameš aparma, kjer je cena od 40€ do 6o€ po osebi na dan. Sami pa prikolice še nismo oddajali saj se mi zdi škoda da bi mi jo uničevali tuji ljudje. "Posodili" jo bomo izključno domačim in prijateljem katere poznamo v kolikor bodo izrazili željo. Me pa zanima koliko plačujete pavšal, ker sem opazila da so na Hrvaškem kar različne cene. Mi damo 1200€ na sezono + 150€ za zimovanje. Ali se vam to zdi drago? lp vsem " prikoličarjem " White Daisy

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

9. mar 2007 9:20

Tudi jaz prikolice ne bi oddajala tujim ljudjem. Drugo je, če je tudi jaz ne bi koristila! Da se ti tujec "valja" po tvoji postelji..hm, jaz ne bi. Mi svojo zelo čuvamo in posodila bi jo le dobrim prijateljem! Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 09. mar 2007 09:20:58

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

9. mar 2007 9:24

Mi plačujemo 1.300€ na sezono + 200 € zimovanja. Me pa zanima White Daisy v katerem kampu ste, če ni skrivnost. Hvala in lep pozdrav! bina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti