6. mar 2007 12:17
Atina tudi tisti nastavek poznam, tudi v redu. jade
6. mar 2007 12:17
Atina tudi tisti nastavek poznam, tudi v redu. jade
6. mar 2007 12:25
Jaz sem dobila naslednja navodila, kako skuhati fiziološko: - pol litra vode - 1 čajna žlička soli - zavreti in ohladiti Navodila mi je dala zdravnica, to redno počnem, ker ima sin že daljši čas težave s prehladom in vnetjem ušes. Garantirano ok. LP hope
6. mar 2007 13:06
jaz bi jo kupila saj res ni tako draga in z nastavkom ali inekcijo je res lažje drugače pa kot smo se napisale na drugi temi, kapljice 31 so zakon v takem primeru za na prsni koš in v lučko ali pa evkaliptus z citrusom(3.60eur) ravno tako kapljice za v čajno lučko, to dvoje paše v aromaterapijo, sploh če hočeš vse bolj naravno,.... "za nenaravno" pa je dober cold3 čim hitrejše okrevanje ti želim plopsa
6. mar 2007 13:07
Mi smo na ORL za sina dobili taka navodila kot Hope in fiz. razt. nismo kupili že dolgo. Smo pa kupili mehko plastično stekleničko z nastavkom (imajo več različnih velikosti flašk), ki jo lahko fino stisneš in ven pricurlja curek raztopine. Lp, Asja
6. mar 2007 13:50
Po naključju sem ravno včeraj izvedela od znanke, da se ji izpiranje nosu z fiziološko raztopino krasno obnese. In jo tudi pripravi sama doma. Mora biti naravna sol ali pa himalajska ...skratka neprečiščena in brez dodatkov proti strjevanju. Voda pa destilirana ali prekuhana. In 0,9 % pomeni 9g soli na 1 liter vode. Tako da zadeva očitno zelo dobro očisti nosno votlino.
Čimhitrejše okrevanje želim
Aki
6. mar 2007 14:06
po mojem tudi ne more škodit doma narejeno - če pomisliš, kako te na morju dobro sčisti, pa je v vodi še marsikaj drugega kot sol... drugače pa jaz za otroka kupujem tisto niveino fiziološko raztopino, ki je pakirana v ampulah po 5 ml, če se ne motim in jih je 15 v škatlici. Ravno prav za enkratno uporabo, da mi ni treba packati. Nekega dne sem mislila, da je to drago (3-4 eur) in sem šla v lekarno. Prodali so mi Nosal, 10 ml je stalo okrog 3 eur... Nisem mogla verjet in sem ostala kar pri nivei... matilda
6. mar 2007 14:06
Vsekakor ni bilo mišljeno za vbrizgavanje, saj tudi ni bilo tako zastavljeno. Pri nas se raztopina s himalajsko soljo že desetletje uporablja in se pri zamašenem nosu krasno obnese, prav tako inhalacija .....
Lp,
kobra 1 Sporočilo je spremenil(a) kobra 1 dne 06. mar 2007 18:27:02
6. mar 2007 17:54
Mnenje otorinolaringologa je,da domača fiziološka raztopina manj vredna, kot lekarniško pripravljena. ham-njam
6. mar 2007 18:01
Ena-ms, verjetno zato, ker otorinolaringolog od doma pripravljene raztopine ne dobi nic procentov. Jerneja USA
6. mar 2007 18:13
He, he, Jerneja, si me prehitela, popolnoma se strinjam s tvojim mnenjem. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčna pita s kokosom
Jabolčne kremšnite