21. nov 2007 20:37
Meni so potrdilo o nekaznovanju dali na sodišču, nekaj čist malega kolekov sem kupila kar tam v trafiki in počakala ene pol ure. To je bilo v Mariboru. titta=
21. nov 2007 20:37
Meni so potrdilo o nekaznovanju dali na sodišču, nekaj čist malega kolekov sem kupila kar tam v trafiki in počakala ene pol ure. To je bilo v Mariboru. titta=
21. nov 2007 20:50
Obstajata dve različni potrdili.
Eno je potrdilo, ki ga potrdijo na Ministrstvu za pravosodje, je potrdilo o nekaznovanosti ( da nisi v kazenski evidenci za že odsluženo kazen, da nisi pravnomočno obsojena),
drugo pa je potrdilo, da nisi v kazensekem postopku ( to je za čas postopka, ko je obtožnica že pravnomočna, pa še ni pravnočne sodbe), pa na domačem sodišču.
Obrazec je na strani Vrhovnega sodišča pod obrazci.
Koliko je takse ne vem, vem pa da je.
Me pa zanima, katera kadrovska služba si dovoli taka potrdila, če niso z zakonom predpisana. Če ni z zakonom predpisano, gre za neupravičeno zbiranje podatkov o kandidatih.
Zaradi kazenskega postopka zaradi izmikanja plačevanju preživnine, sem verjetno lahko prodajalec čevljev, kajne ?
F r i n a
9. mar 2008 20:13
Pozdravljene!¨ imam velik problem, rabim namreč pravilne fraze: - potrdilo o nekaznovanosti - kopija držaljanstva - potrdilo o šolanuju sama že nekako obvladam angleško, vendar je v vsakem jeziku tako, da pač neka fraza tudi uradno velja. Tako mi rečemo kopija državljastva, ne pa potrdilo o državljanstvu itd... če mi zna mogoče kdo pomagati, bom zelo zelo hvaležna, saj veste da se ta potrdila potrebujejo pri vsaki prošnji napisani v tujem jeziku. najlepša hvala nitta
9. mar 2008 20:53
potrdilo o nekaznovanosti = police clearance certificate potdrilo o državljanstvu = nationality certificate potrdilo o šolanju = enrolment certificate Kaj pa naj bi bila kopija državljanstva? Lep pozdrav, Sonja
9. mar 2008 20:54
Verjetno je mislila "kopijo potrdila o državljanstvu" - predvidevam. Issi
9. mar 2008 20:57
No, saj je vseeno. Če se človek javlja nekam v tujino, mora znati kup bolj ali manj neprijaznih fraz - tukaj se najde marsikaj: http://evroterm.gov.si/index.php Lep pozdrav, Sonja
9. mar 2008 21:21
najlepša hvala vsem! nitta
9. mar 2008 21:39
Ko sem jaz rabila potrdilo o državljanstvu sem dala kopijo potnega lista,ki je bila sodniško uverjena. balu
26. avg 2008 21:56
Prosim vas, če mi lahko kdo pomaga z informacijo, ali se potrebuje potrdilo o nekaznovanosti in potrdilo o tem, da nisi v kazenskem postopku, če delaš v javni osnovni šoli kot učitelj ali ravnatelj. Če so komu te stvari bolj jasne, bi vas resnično prosila, da mi jih malo razloži. LP Iskra
26. avg 2008 22:21
Rabiš, ja. Če seveda zdaj kandidiraš za službo, če si že zaposlena tam, potem ni treba. Pri nas (državna uprava) delodajalec sam pridobi ta potrdila, samo napisati moraš izjavo, da se s tem strinjaš.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo
Jernejev zelenjavni curry