Potrdilo o nekaznovanju

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

5. mar 2007 19:44

Kaj bi pa zamerila? Moja izkušnja je namreč takšna: 

Ko sem to potrebovala  potrdilo o nekaznovanosti -  poznam razliko o nekaznvoanosti  od tega, ali je vložena obtožnica ali ne oziroma izrečena obsodilna sodba ali ne - so mi to uredili na sodišču. Kje so oni to urejali in od kod dobili potrdilo, me res ni zanimalo, jaz sem samo povedala, kaj potrebujem in kdaj, in sem tudi dobila. In mi ni bilo potrebno sami na ministrsvo za pravosodje, očitno to zmorejo opravitina sodišču. Vsaj sprejeti vlogo.

Drži pa, je vKazenski evidenci ministrstva zbir vseh podatkov, tako tudi, ali je bil nekdo obsojen na drugem sodišču kot pa v kraju,v katerem biva, in pri katerem prosi za potrdilo.

Tako da ne vem - sem morda imela srečo in naletela na ustrežljivo uradnico?  Tudi možno. Potrdilo sem namreč dobila takoj, posledice sodobne elektronike ali kaj?

Ariella, pri nekaterih delovnih mestih zahteva delodajalec ob vseh drugih papirjih tudi potrdilo o nekaznovanosti - gre za kazniva dejanja, ne prekrške, torej al je bil nekdo pravnomočno obsojen pred okrajnim ali okrožnim sodiščem. Včasih pa zahtevajo zgolj potrdilo, da nisi v kazenskem postopku. Ta  se začne s pravnomočnim sklepom o uvedbi preiskave, tako potrdila o tem, da nisi v kazenskem postopku (kar je seveda nekaj drugega kot potrdilo o nekaznovanosti) ne morweš dobiti, če zoper tebe že poteka preiskava, ni pa še vložena pravnomočna obtožnica. Za določena delovna mesta je namreč potrebno tudi takšno potrdilo.

Mamamia 

mamamia

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

5. mar 2007 20:15

mamamia je napisal/a:
Pistacija, potrdilo o nekaznovanju dobiš na okrajnem ali okrožnem sodišču, v kraju, kjer bivaš, praviloma takoj. Mamamia mamamia
Tudi sam imam takšno izkušnjo.Res, da izpred par let.Potrdilo sem potreboval za eno od ministrstev in je zadostovalo. Mogoče, se je v tem času kaj spremenilo. siba

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

5. mar 2007 20:30

Tudi moja prijateljica je dobila potrdilo o nekaznovnju na okrajnem sodišču. Šla je tja in prosila, počakala kake pol ure in potrdilo dobila. Plačala pa je nekaj, samo sem pozabila, koliko. Potrdilo je rabila, ker se je selila na drugi kontinent zaradi službe. Kyara

PISTACIJA  

član od: 7.1.2007

sporočila: 105

6. mar 2007 8:00

Hvala vsem za nasvete. Naredila sem tako: včeraj vseeno poslala vlogo na Ministrstvo za pravosodje, pa bom videla, če bom kmalu kaj dobila. Sem pa tudi klicala na Okrožno sodišče in so rekli, da to ni problem dobit, samo uradnih ur se je treba držat, pa stane 2,38 EUR. Tako da počakam do jutri ali najkasneje do petka - če ne bo iz Ljubljane, gremo v petek na Okrožno. PISTACIJA

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

6. mar 2007 17:20

Če rabiš samo za prošnjo za službo, potem v prvi fazi zadošča tvoja izjava. Šele, če bi bila izbrana za službo, bi potrebovala "pravo" potrdilo. Ko sem se prijavljala za službo, je bilo treba priložiti obe omenjeni potrdili, vendar je nekje na dnu razpisa pisalo, da zadošča podpisana izjava. Če potrebuješ izjavi, mi pošlji naslov na ZS, pa ti jih posredujem. Lp mimika

PISTACIJA  

član od: 7.1.2007

sporočila: 105

7. mar 2007 14:43

Rezultat: prošnjo poslala v ponedeljek v Ljubljano, čez dva dni že dobila vnjeno potrdilo. Brez stroškov, z nadzvočno hitrostjo. Vsem še enkrat hvala za vsak nasvet. Lp, Pistacija PISTACIJA

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. mar 2007 11:50

Tole je stran, na kateri je tudi obrazec za potrdilo, ki ga izda Ministrstvo za pravosodje. http://www.mp.gov.si/si/potrdila_in_obrazci/.

Potrdilo se plača z Upravno takso, potrdila za urejanje delovnega razmerja pa so takse prosta po samem taksnem zakonu.

Frina

lonalina  

član od: 9.11.2006

sporočila: 65

21. nov 2007 18:50

Ker menjam službo, moram pridobiti potrdilo o nekaznovanosti oz. potrdilo iz kazenske evidence fizičnih oseb, pa me zanima ali moram prošnji priložiti upravni kolek ali ne? Če ga moram priložiti, mi zna kdo pomagati za koliko €? Najlepša hvala za pomoč. Lp lonalina

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

21. nov 2007 18:54

2,38 evra kolekov in je to to. ne vem če jih moraš priložiti, sama sem to urejala na uradu. nektarina

lonalina  

član od: 9.11.2006

sporočila: 65

21. nov 2007 18:59

Se mi zdi, da je 2,38 potrdilo, da nisem v kazenskem postopku. To mi je že uspelo urediti, zdaj pa moram pridobiti še potrdilo o nekaznovanju in za tega ne vem ali moram priložiti koleke ali ne. lonalina Sporočilo je spremenil(a) lonalina dne 21. nov 2007 19:01:09

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti