2. mar 2007 15:14
V toplejših mesecih (sezona se bo letos začela očitno res zgodaj) so ribe zelo velikokrat na jedilniku, v bolj hladnih mesecih pa bolj poredko (nekako si jih ne zaželimo tako pogosto). Najraje imamo orade in brancine (pečene v ponvi, na žaru, v pečici ali v soli). Velik favorit so tudi tunini zrezki (zelo malo pečeni). Obožujemo tudi sardelice in skuše. Losos bolj poredko zaide na krožnik, ker sem se ga v Skandinaviji močno prenajedla. Kovač in škarpina sta božanska. Obožujeo tudi lignje, sipe, folpe, hobotnico (najboljša je seveda izpod peke), škampe, školjke vseh vrst, itd. Pri ribah pa imam najraje čisto preprosto pripravo, ker se mi zdi drugače kar škoda ribe. Pri tem sem res malo staromodna. Še največji "greh" je ta, da k brancinu v soli obvezno postrežem aioli. In da lososov filet občasno pripravim z zelo veliko zelišči, karameliziranimi limonami in zvezndim janežem in to potem pripravim v foliji. Stvar, ki pa je lahko pojem samo kos ali dva pa so kamenice, potem pa se mi ustavi in jih vsaj nekaj časa ne smem več videti. fresh