28. feb 2007 10:29
stana pa ja nisi praznega not dala? Ja kaj pa testo? jade
28. feb 2007 10:29
stana pa ja nisi praznega not dala? Ja kaj pa testo? jade
28. feb 2007 10:54
O kakšnem obodu pa govorite?
Kljub temu, da imam tortne modele (24, 26 in 28 premera), sem pred leti v Vrhniški pekarni na Brnčičevi kupila samo obod za torto (kovinski) 30 (ali 32) cm premera. Ko v njem pečem biskvit dam na peki papir ter na obrnjeni pekač.
Pozdravček!
28. feb 2007 14:17
Ali prodajajo samo obod, ali je zraven tudi dno? Iz kakšnega materiala je dno?
28. feb 2007 15:32
Mogoče pa ne tesni vredi in ti pri pečenju maščoba teče po pečici. tumpika
28. feb 2007 15:35
Biskvit pečen v hoferjevem univerzalnem modelu za torte - uspel odlično, model ostal nespremenjen. Ni pa za mikrovalovno pečico. Meni je uspelo. L.P.
28. feb 2007 16:55
Punce,... povejte mi, ko postavite obod na pekač ali ne stečes ven masa .. na pekač.. ?? MYCHELLE
28. feb 2007 16:56
No škarpina ti si človek dejanj - hvala za informacijo, sedaj me pa samo še to zanima, če s uporabila peki papir in ga pri tem kaj zavihala (ne znam drugače vprašat)
rrr
28. feb 2007 17:38
Ja, obvezno morate uporabiti peki papir, še boljša je folija (dvakratni sloj), ki jo je treba obvezno obrniti (zasukati) ob obodu z zunanje strani navzgor (vsaj začetniki v peki s takšnimi obodi), da ne steče biskvitno testo. V slaščičarstvu se bolj ali manj uporabljajo takšni obodi zaradi večjih količin potrebnih za pripravo tort. Res pa je razlika v gostoti testa oz. sestavinah in sami temperaturi pečenja.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom