Kvačkanje

mpodlog4  

član od: 4.12.2009

sporočila: 39

13. mar 2010 19:41

hvala mizarka,torej velja pri verižnih isto tudi med izdelkom ne samo na začetku, recimo 3 veržne,3 šibične in zopet 3 verižne in 3 šibične itd. recimo 36 x v krogu, ali se to na izdelku ne pozna preveč, če narediš 3 oziroma 4. mpodlog4

mpodlog4  

13. mar 2010 19:57

mizarka, sem pogledala vaše izdelke na moj-album, ja bom morala še veliko garati, da bom naredila kaj približno tako lepega. mpodlog4

receptor  

član od: 18.10.2008

sporočila: 276

13. mar 2010 19:58

Pozdrav!

Ko začnemo z verižnimi ,ki jih običajno sklenem v krog-prvo,ki je na kvački ne štejem,ker se običajno toliko "zategne",da je vanjo težko vbosti.Ena pentlja v začetnem krogu ne naredi posebne škode.Priporočam,da nit,ki ostane, ko si naredila prve verižne tista odvečna-jo pokvačkaš z naslenjimi pentlami ki sledijo po shemi.

Če je prvi krog verižne,drugi pa goste,to nit "podkvačkaj",to pa iz razloga,ker lahko potem ta krog povlečeš in se ustrezno prilagodi.

Upam ,da sem kaj pomagal in bil razumljiv!

Pa lep pozdrav ,in obilo užitkov želim!

receptor

mpodlog4  

14. mar 2010 19:00

Hvala, pomagal in bil razumljiv, srečno. mpodlog4

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2011

14. mar 2010 20:17

Jaz bi pa kupila knjigo ABC kvačkanja. Pletenje in šivanje imam in kolikor se spomnim je to res dobra krnjiga, ker te nauči osnov in če nekaj časa vmes ne kvačkaš včasih tudi rabiš malo osvežitve spomina. Če jo katera ima in je ne uporablja ter bi jo z lahkoto pogrešala naj se mi prosim javi na ZS. Lep pozdrav tedyka

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

8. jun 2010 3:12

Na spletu sem našla navodila za zelo luštne kvačkane copatke., ki pa so v angleščini. Sicer angleško še kar razumem, vendar sem pa tukaj zmrznila ob teh okrajšavah za pentlje.... Zelo bi bila vesela kakršnekoli pomoči.... spodaj pripenjam še link...

http://www.crochetnmore.com/emmasbabybooties.htm

katjushka

jaanaa  

član od: 16.4.2010

sporočila: 6

13. jun 2010 19:22

Pozdravljene! Bom pa kar tukaj vprašala. Kje kupujete kvačkanec (prejice za kvačkanje)- ali obstaja kakšna trgovina v Sloveniji, ki ima dokaj poceni to reč.:)) Hvala! jaanaa

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

13. jun 2010 20:40

Jaz jih kupujem v trgovini Pletina na Vrhniki v Mercator centru , je pa tudi trgovina v Postojni na Tržaški ulici. Imajo dokaj ugodne cene posebno njihov kvačkanec bel ali oker, ki je pakiran ali v štrene po 20dag ali pa na tulcu 0,5kg je pa debeline 15. lp reza

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

21. avg 2010 15:43

V Mariboru v Cityju je nekje čisto na vrhu trgovina za ročno delo. Tudi v Europarku v drugem nadstropju imajo trgovinico s samimi pripomočki za kvačkanje in štrikanje. Pa Veletekstil tudi prodaja prejice, se splača kupiti, ko so akcije. Malo je potrebno pobrskati ob določenem letnem času. Pa Pletina in Tekstil seveda. Pletina ima poslovalnice v Vrhniki, Domžalah, Ribnici, Novem Mestu, Kopru, Velenju, Ilirski Bistrici, Kočevju, Krškem, Črnomlju, Šentjurju, Idriji, Lendavi, Ptuju, Postojni, pa na treh mestih na Hrvaškem. Evo, pa sem se razpisala :))) yulchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti