18. mar 2007 11:24
Pel in samo mislil, kako bo prijateljevo ženo spravil v posteljo, ja, to je to.
Imam prijatelja, ki spada med rokerske legende sedemdesetih in osemdestih, seveda v slovnsekem merilu, lokalnem pa sploh.
Pred leti je kot kitarist sodeloval v narodno zabavnem ansamblu, ki je praznoval okroglo obletnico. Dobila sem brezplačno vstopnico. To je koncert, na katerega sama nikoli ne bi šla, ga pa zagotovo ne bom pozabila.Si predstavljate starega rokerja, ko na kitaro igra solo Nocoj pa je ena lušna noč ?
V okolju podeželskega kulturnega doma so nastopali različni izvajalci. Vse sem videla prvič v živo, med njimi tudi Natalijo Verboten, ki je skočila na mizo. V trenutku njenega nastopa so z galerije skoraj popadali upokojeni gospodje srednjih let, večina njihovih vrstnikov pa se je dvignila s sedežev.
Tisti večer je bil zame nepozabna izkušnja, videla sem, kakšne razlike so med izvajalci in izvedbami , kako reagira publika, predvsem pa, kaj hoče publika. Od takrat razumem fenomen turbo folka.
Tisti večer sem bila prepričana, da so poslušalci in gledalci dobili tisto, kar so želeli in kar jih razveselilo. In kdo je poklican, pa glasbeno vzgaja 60 letnike , ki so imeli tako žareče obraze kot otroci ob nastopu Dedka mraza.
A plačilo davkov? Mislite, da so naši kaj boljši ko Ceca ?
Frina