21. feb 2007 18:38
Tisti, ki o Arkanu in Ceci nekaj vemo, imamo ob koncertu pač pomisleke. Ženska je svojevrsten fenomen, da se je z Arkanom spoznala na bojišču, ko je pela srbskim tigrom, pa je tudi znano. Kot tista TV oddaja, v kateri je sodelovala, okoli vratu pa je imela zlat medaljon. Oddaja je bila taka, da so gledalci lahko klicali in jo spraševali. In je poklicala ena ženska ter rekla Ceci, da ima zelo lep medaljon in od kod ji. Ceca je ponosno rekla, da ji ga je kupil mož. Ženska pa je rekla, če ga lahko obrne in pogleda, ali na njem tudi kaj piše...In je ženska povedala, kaj na medaljonu piše, kot tudi, da je medaljon pripadal njeni družini, ki so jo v Vukovarju pobili...oddaje je bilo konec, prekinitev, na ekranu tema...
Sama nimam ničesar proti turbo folku, katerega predstavnica je tudi Ceca Ražnatović. In nje ne moremo metati v isti koš z Grašom, Dragojevićem, Danijelo...lahko pa z Markom Perkovićem Thompsonom, ki poje ustaške pesmi...in tudi na njegov koncert ne bi šla. Šla pa bi - in sem tudi že bila - na množico drugih, naših, slovenskih, in tudi hrvaških in srbskih pevcev in skupin (in bosanskih - pozna morda kdo Mostar sevdah renunion?)
Tako da v tej zadevi podpiram Vendelinino mnenje, ki nikomur ni ničesar odsvetovala, pač pa s stilom in z argumenti izrekla svoje pomisieke. Nič ne širi nestrpnsoti, zato ji ne pripisovat nečesa, česar ni rekla. Rekla je samo, naj odkoncertira, če je vse v redu z delovno vizo (kar pri prvem koncertu pred dvema letoma ni bilo, kolikor se spomnim) in če bodo plačane dajatve, potem pa je samo povedala, zakaj ona ne bi šla in dodala, kaj se ji zdi, da manjka tistim, ki bodo pa šli. Zame to ni nestrpnost, sploh ker Vendi niti z besedo ni omenila ostalih estradnikov, ki polnijo slovenske dvorane.
Sama pa poznam veliko ljudi, ki bodo Ceco šli poslušat, pa gledat njene lepe noge in obilno oprsje...Njim znese, meni ne, ampak zato jih ne bom po strani gledala.
Ežoj, še bližje si mi , kot sem mislila. Mamamia
mamamia