Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

21. feb 2007 22:16

čakajte, a jaz to prav razumem? Post po RKC pomeni, da ta čas ne ješ mesa samo med tednom, v nedeljo pa??? Pa potem se midva skoz postiva - res niso vedno nedelje mesne, večinoma je to sreda, ampak na spl. ne jeva mesa več kot 1x na teden... Mi je pa všeč ta ideja, da potem daš to drugim. Samo se ne smejo tudi oni postiti;) Kar se pa tiče razmerij pa je dobro delat na tem tudi ostalih 320 dni;) Jaz bi se najrajši postila spanja, da mi ne bi bilo treba nič spat... Ker mam še en kup planov, pa nikakor ne sfolgam vsega... Pa ne gre do nule, se kar neki zašteka... Jaz si bom razne - brez jajc, mleka,... - prihranila za pozneje, če bo slučajno treba zaradi kakih alergij, zaenkrat jem, kar mi paše. Sem pa razmišljala naslednje: enkrat sem organizirala, da smo s prijateljicami delale punčke za otroke iz azila (sicer se prva runda ni toliko posrečila, da jih punce niso hotel dat naprej, ampak sčasoma bi se) - kaj bi se še mi kdaj kaj podobnega lotili? je kdo za? Otrok, ki rabijo igračke je verjetno dovolj za vse pridne rokice tu:) Navodila in načrte priskrbim jaz, pomoč tudi, kako staro krpo ima verjetno vsaka doma, pa kake koščke pene ali česa podobnega za polnilo, pa volno za lase... Veri

pat  

član od: 5.9.2006

sporočila: 205

21. feb 2007 23:08

kolikor poznam ljudi okoli sebe, se postijo samo tako, da v petkih ne jedo mesa. Tudi jaz mislim, da bom tako storila. pat

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

22. feb 2007 6:36

Osnovna navodila vernikom  RKC glede posta so:

na noben petek naj ne bi jedli mesnih jedi. Ampak, ob "navadnih" petkih ga lahko jemo, če to nadomestimo s  kakršnimkoli dobrim delom. Taka zamenjava ni možna le v postnem in adventnem času. Le na tistih nekaj dni v letu, ko je zapovedan strogi post, kot sta pepelnica in veliki petek, naj bi se poleg odpovedi mesu le enkrat do sitega najedli. Vse ostalo je stvar odločitve posameznika. Spomladanski postni čas lepo sovpada tudi s spomladansko potrebo po čiščenju telesa, zato  ga, med drugim,  upošteva tudi več ljudi in v različnih oblikah.  Je lahko tudi motiv za dolgo odlašano sprememebo v načinu prehranjevanja, zmaga duha nad telesom (kot pravijo: vse je v glavi). Nekateri ga izkoristijo za duhovno rast, drugi  za čiščenje telesa, tretji  samo kot dokaz, da nekaj zmorejo -mo. Vsak po želji in zmožnosti.

Veliko volje tistim, ki so se za kaj od tega odločili, ostalim pa sproščeno uživanje!

Lp

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti