frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

13. feb 2007 13:14

Z vsem spoštovanje do vernikov, ki spoštujejo post od Pepelnice naprej iz verskega prepričanja.

Ker se nikoli , ampak res nikoli, ne prenažrem dobrot ob Pustu, to pa vključuje krofe, mesnate izdelke in prevelike količine vina, ki so ji v času, ko ni bilo na razpolago dobrot, ob tem prazniku zaužili. Za to zažiranje se je bilo potrem potrebno pokorit, pa tudi najbrž je zmanjkalo, pa razbremenit prebavila.

Bogu bodi potoženo, ampak jaz tudi sicer nisem karakter, da bi sebe kaznovala za nekaj , česar nisem naredila, prav tako pa se najtežje odrečem prepovedani zadevi. Mogoče imam zato toliko razumevanja do kadilcev.

Njega dni so rekli, da je požrešnost, "naglavni" greh; po obrazložitvi to pomeni vsako najedanje, pri katerem se pretirava. To imam vselej pred očmi, ko vidim kakega dohovnika, ki je prava prisodoba za ta smrtni greh požrešnosti. Tistega, ki ga srečujem v našem Intersparu in ga pozna pol Slovenije.

Kdor pa se za pos odloči, naj poskrbi za svoje zdravje, jaz si kakega posta pri mojih težava s hipoglikemijo ne morem privoščiti.

Frina

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

13. feb 2007 13:17

A kdo mogoče ve, kako se v originalu reče tisti seriji, ki je bila na kanalu A, ko so šli ljudje v Španijo na razstrupljanje in te stvari. Kakšen je angleški naslov te serije? Rada bi jo staknila kje na internetu, ker vem, da je dobra. Na žalost je bila ravno ob takih dneh, da je nisem mogla gledat (le enkrat sem jo), snemat sm pa tud pozabila.

Jaz bom letos tudi nekaj delala na sebi. Najbrž bo ena 40dnevna ločevalna dieta, zraven tega pa še brez sladkorja. Ni kej, lepo se sliši Pa veliko volje pri izpolnjevanju načrtovanega želim! 

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

13. feb 2007 13:47

Jerneja USA je napisal/a:
rimljanka je napisal/a:
No ja, tisto o več škode kot koristi,............. [nagelj] rimljanka
Rimljanka, se tudi jaz podpisem. [kuza] Jerneja USA

Hihi, si biologinje vse isto mislimo...

kar se mene tiče, se zdaj trudim jest več mesa, ker ga na splošno pojem zelo malo (1xna teden, pa še to so včasih ribe, včasih morski sadeži tako da nekje 1x na 14 dni) in je to premalo za moje telo, zato sem pogosto slabokrvna, čeprav jem veliko polnozrnatih izdelkov in razne temnolistnate zelenjave, predno me katera začne podučevati. Dejstvo je, da se železo iz mesa veliko lažje vskrava in da ga je precej več kot v katerikoli zelenjavi! Probala svašta, dela samo meso - pri meni.

Tak post mi ne bi bil problem, se ga pa ne grem iz več razlogov: prvič, ne bi imelo smisla, če se ne bi s tem ničemer odpovedala, mislim, ne bi čutila odpovedovanja, navsezadnje imam rajši recimo lignje kot zrezek, drugič ne hodim v cerkev, tretjič pa sem noseča.

Sva že parkrat razmišljala, katere razvade imava midva, da bi se jih ali odvadila ali pa imela kak post, pa nisva našla nič pametnega: pijeva alkohola ne, od cedevite nisva odvisna, (je pa v mojem stanju celo priporočljiva, ker bruham), prav tako nesladkan sadni čaj, kadiva ne, mesa ne pojeva dosti, športava veliko, belega kruha skoraj nikoli,... Rada imava sladkarije, ampak v gl domače in ker sva oba bolj suha kot ne in nimava ne veliko sladkorja, ne veliko holesterola v krvi, tako da nekak ne bi imelo ne vem kakega smisla omejevat to... Včasih jeva pozno ponoči, ampak greva tudi spat pozno, tako da... Očitno porabiva, kar pojeva.

Rajši ves čas malo bolj zmerno, če pa nama zapaše, pa tudi na burger, tortico ali pomfri:) Parkrat na leto, hehe in brez slabe vesti.

Tak da če se spomnite kaj pametnega, sem za, ker mi je ideja všeč, ampak se res ne spomnim nič takega... Brez čokolade, bi šlo, komot, brez bonbonov tudi, itak tega ne pojem toliko. Brez vseh sladkarij pa... Bi šlo, ampak bi me fant pred vrata postavil:) Pa tu ne vem, zakaj bi to počela, saj nama očitno ne škodijo... iz principa, samo da si nagajam, pa...

Da si ta čas ne bi kupila nobene knjigice mogoče, ampak to se navadno tako zgodi, da si par mesecev ne, potem pa vidiš dve dobri na kakem sejmu, pa obe kupiš... pride spontano, po sejmih navadno nič ne kupujem.

Da bi se odpovedala športu, se mi ne zdi smiselno... Ne vem, kaj delam, pa bi bilo zelo slabo zame, razen da premalo spim, ampak to ni luksus:) Se mi ne bi bilo težko odpovedat, težko bi bilo ostalim:)

Ideje? 

Veri

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. feb 2007 13:56

Jaz sem se začela postiti, ampak to na kratek rok, iz zdravniških razlogov in pod nadzorom, da ne bo pomote. Imam zelo živahno črevesje, ki je ob vsakem ultrazvoku zelo napoti, pa se nič ne vidi, potem je pač treba delati na tem, da je čimmanj v njem in je dokaj pri miru, to pa dosežem po dveh do treh dnevih posta.

Če malce sebe pogledam, so moja največja razvada žvečilni gumiji.  

Loni Makaroni

SINEJA  

član od: 22.9.2006

sporočila: 676

13. feb 2007 14:56

Jaz se dvakrat na leto odrečem mesa ,pred božičem 40 dni in pred Veliko nočjo 40 dni.Moram rečt ,da se zelo dobro počutim.Drugače pa imam zelo rada meso,tako da včasih prav malo trpim,ko kuham za druge kaj dobrega,jaz pa postim.Namesto mesa jem več oreščkov in veliko tekočine popijem pa seveda sadja,zelenjave in mislija z jogurtom.Pa še kakšen kilogram izgubim pri tem,tako da je izpolnjen namen. SINEJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti