13. feb 2007 13:47
Jerneja USA je napisal/a: |
rimljanka je napisal/a: | No ja, tisto o več škode kot koristi,.............
[nagelj] rimljanka |
Rimljanka, se tudi jaz podpisem.
[kuza] Jerneja USA |
Hihi, si biologinje vse isto mislimo...
kar se mene tiče, se zdaj trudim jest več mesa, ker ga na splošno pojem zelo malo (1xna teden, pa še to so včasih ribe, včasih morski sadeži tako da nekje 1x na 14 dni) in je to premalo za moje telo, zato sem pogosto slabokrvna, čeprav jem veliko polnozrnatih izdelkov in razne temnolistnate zelenjave, predno me katera začne podučevati. Dejstvo je, da se železo iz mesa veliko lažje vskrava in da ga je precej več kot v katerikoli zelenjavi! Probala svašta, dela samo meso - pri meni.
Tak post mi ne bi bil problem, se ga pa ne grem iz več razlogov: prvič, ne bi imelo smisla, če se ne bi s tem ničemer odpovedala, mislim, ne bi čutila odpovedovanja, navsezadnje imam rajši recimo lignje kot zrezek, drugič ne hodim v cerkev, tretjič pa sem noseča.
Sva že parkrat razmišljala, katere razvade imava midva, da bi se jih ali odvadila ali pa imela kak post, pa nisva našla nič pametnega: pijeva alkohola ne, od cedevite nisva odvisna, (je pa v mojem stanju celo priporočljiva, ker bruham), prav tako nesladkan sadni čaj, kadiva ne, mesa ne pojeva dosti, športava veliko, belega kruha skoraj nikoli,... Rada imava sladkarije, ampak v gl domače in ker sva oba bolj suha kot ne in nimava ne veliko sladkorja, ne veliko holesterola v krvi, tako da nekak ne bi imelo ne vem kakega smisla omejevat to... Včasih jeva pozno ponoči, ampak greva tudi spat pozno, tako da... Očitno porabiva, kar pojeva.
Rajši ves čas malo bolj zmerno, če pa nama zapaše, pa tudi na burger, tortico ali pomfri:) Parkrat na leto, hehe in brez slabe vesti.
Tak da če se spomnite kaj pametnega, sem za, ker mi je ideja všeč, ampak se res ne spomnim nič takega... Brez čokolade, bi šlo, komot, brez bonbonov tudi, itak tega ne pojem toliko. Brez vseh sladkarij pa... Bi šlo, ampak bi me fant pred vrata postavil:) Pa tu ne vem, zakaj bi to počela, saj nama očitno ne škodijo... iz principa, samo da si nagajam, pa...
Da si ta čas ne bi kupila nobene knjigice mogoče, ampak to se navadno tako zgodi, da si par mesecev ne, potem pa vidiš dve dobri na kakem sejmu, pa obe kupiš... pride spontano, po sejmih navadno nič ne kupujem.
Da bi se odpovedala športu, se mi ne zdi smiselno... Ne vem, kaj delam, pa bi bilo zelo slabo zame, razen da premalo spim, ampak to ni luksus:) Se mi ne bi bilo težko odpovedat, težko bi bilo ostalim:)
Ideje?
Veri