runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

13. feb 2007 10:07

Kot sem že napisala ,to je očisčevalni post jaz sem si v knjižnjici izposodila knjigo Prerojene po tednu posta,lepa in zdrava-Christina Kempe po moje se jo da kupiti v kjigarni ,je taka mala kjižica zelo ti priporočam.

Določi si en teden ko boš začela s postom,Recimo nedelja je uvajalni dan,ješ malo in lahko hrano,potem v ponedeljek začneš s postom.Naj prej izprazniš črevesje,kupiš klestir ali grenko sol ,jaz sem sol potem piješ samo nesladkan čaj zjutraj,vsaj 3 litre vode,opoldne sok naravni sadni ali zelenjavni,zvečer lahko skuhaš zelenjavno juho jo odcediš in popiješ,Tako delaš 5 dni.Nato sledi 1 krepilni dan zjutraj čaj,dopoldne eno jabolko dobro prežveči in jej počasi .Opoldne pa si skuhaj kakšno zelenjavno juho in jo zmiksaj.Zvečer pa kakšen rižev vafel ali kruhek zraven pa pinjenec,jej malo pa dosti pi. 2krepilni dan narediš lahko isto samo da poješ malo več ne pa dosti več,moraš to vedeti da telo en teden ni dobili čvrste hrane in rabi nekaj časa da pride nazaj v formo.Pa redno se tehtaj zjutraj.

Upam da sem ti kaj pomagala,nisem ravno ekspert za pisanje na računalnik.

runo01

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

13. feb 2007 10:20

to je pa podobna zadeva, kot tista na kanalu A, ko so Angleži šli v Španijo na očiščevanje ane?

Zanimivo, vendar se morem prej oreng pripravit

lp

tamara

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. feb 2007 10:31

jaz imam 1x tedensko post s sadnimi in zelenjavnimi sokovi, včasih sem imela sadni dan, zdaj prakticiram pa tole in se obnese. Če imam voljo, vztrajam sem ter tja tudi dalj časa. Loni Makaroni

runo01  

13. feb 2007 10:34

Tudi jaz sem se dolgo pripravljala ampak mi je uspelo.Še moji niso verjeli da bom zmogla,pa saj ni tako hudo mogoče 2-3 dan,ko si malo švoh zato ker pade sladkor pa pritisk, ampak potem pa gre.Želim ti veliko uspeha,boš vidla da bo šlo. runo01

cherry  

član od: 5.6.2006

sporočila: 409

13. feb 2007 11:19

Runo01 in Loni: kakšne sokove sta pili? Predvidevam, da doma narejene. Lahko zapišeta kak recept oziroma kombinacijo sadja/zelenjave, ki sta jo uporabili?

Mislim, da bom to kmalu uvedla v obliki 1 dneva na teden, mogoče v začetku kombinirano s kakim "trdim" sadjem in zelenjavo, potem bomo pa videli, kako bo šlo. :) 

cherry

runo01  

13. feb 2007 11:30

Jaz sem sok kar kupila ,pila pa sem korenčkovega in rdeča pesa mora pa biti 100%. Lahko ga tudi sama pripraviš če imaš sokovnik,jaz ga nimam zato sem kar kupila.Sadje in zelenjavo zmešaj po okusu.

Če se odločiš za tak post ne smeš trde hrane. runo01

Sporočilo je spremenil(a) runo01 dne 13. feb 2007 11:31:38

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. feb 2007 12:40

Ga kar kupim, ker se mi zdi brez zvez zdaj še sokovnik kupovat, pa še veliko prostora zavzame. In tisti, ki bi ga jaz imela, je malce predrag za tistih par litrov soka, kolikor jih jaz popijem. Navadno spijem okoli liter in pol na dan, najraje imam sok iz rdeče grenivke, ga kupujem ali v Lidlu ali Leclercu. Pazim na to, da ni narejen iz koncentrata in da ni ničesar dodanega. Loni Makaroni

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

13. feb 2007 12:44

Jaz grem vsako leto januarja na post. Pijem izključno doma pripravljene sokove. Obvezno je potrebno 3. oz. 4 dan piti zelenjavni sok. Ta mi sicer ne diši preveč, vendar se potrudim. jaz se obvezno klistiram, veliko gibljem ter v savni še dodatno očistim. res paše. je pa tudi res, da je vse v glavi.. Tina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

13. feb 2007 12:55

Jaz pa se od vsega ponujenega najlažje odrečem cigareti, saj nikdar nisem kadila. Kava preveč tekne, da bi se ji odrekla, ker pa imam drugače urejeno prehrano in obožujem sveže sadje in zelenjavo, ne čutim po postu nobene potrebe. Mi je prava groza, ko moram bit kdaj zjutraj tešča, preden mi vzamejo kri...Pa da bi samo pila, nak, to ni zame. Je bilo preveč hudo, ko sem bila v bolnici deset dni brez požirka vode in 14 dni brez žlice v roki,  pa da bi se potem še prostovoljno postila...

Verjamem pa, da komu dobro dene, ampak moje možganske vijuge niso takšne, da bi to imela v glavi spoštimano, kot pravi kristy... Mamamia

mamamia

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

13. feb 2007 13:05

Berem tole pa si ne morem da nebi opozorila pred tole grenko soljo. To za telo ni tako zelo enostavno in predvsem je treba vedet, da si takrat priklenjen doma na WC-ju. Jaz sem to vse že počela in vem kako je tudi, ko telo kar precej oslabi, zato se s tem nebi igrala. Poznam ljudi ki so imeli grozne težave zato priporočam temeljit posvet z nekom, ki stvar zelo dobro pozna. Sam post ob pitju sokov, čajev in vode je enostavno izvest ko popucaš v glavi. En je ravnokar za menoj. Tole s soljo pa sem se nazadnje lotila pred kakimi tremi leti in razmišljam, da bi se letos konec pomladi spet. Bomo videli.

lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti