12. feb 2007 8:23
...sem šele sedaj videla......
Torej...za zaklad sem že povedala kakšen je bil, s tem da smo zraven v zabojček dodali še plastične ogrlice, čokoladne zlatnike in podobno........
Prvi namen je bil, da bi ji zaboj zakopali na vrtu med paradižniki, da bi mogla prekopavat zemljo....pa jo je glih tisti teden "matral" išias tako da smo mogli končno verzijo malo spremenit, in smo se je usmilili........zabojček smo skrili v jašek za vodo in ga zaklenili.
Potem smo ji dali eno navadno kuverto. V njej je bila diploma za Abrahama, prvi namig, kje mora iskat za dobit naslednji namig in ključ od jaška za vodo........mi smo naredili cca.15 namigov.......to so bile majhne rolice papirja na katerih je bil napisana uganka; tako da je mogla malo razmišljat...(kratek verz.....rima je bila odgovor)....namige smo nalepili vse povsod......
- psu na ovratnico
- v kotliček od Wc školjke
- v vodnjak na vrtu
- v toplo gredo med rože
- njenemu možu v žep
- pod mizo kjer smo jedli.......
tako da je mogla "fajn gruntat in laufat naokrog".....Dobila je tudi prevezo od gusarja....ker oni iščejo skrite zaklade ne......
Na koncu je prišla do jaška in ko je zagledala vse tiste kovance, se je sesedla od smeha.....je dala roke noter v zabojček in premetavala tiste kovance.....
Druga neumnost so bili posajeni kondomi v posodi za rože.....so tako lepo zrasli, da jih je imela še en teden pred vhodnimi vrati.....
Tretja finta pa je bila da smo naštimali kozmetično torbico za po 50 letu (upam da se bom še spomnila, kaj smo dali vse noter)...da bo imela s sabo ko bo šla v Pariz
V eno veliko škatlo smo dali...
- eno veliko zarjavelo pilo za brušenje lesa: MANIKURA
- vrtnarske škarje:PEDIKURA
- navaden mavec v prahu: SMUKEC
- staro razbito in umazano ogledalo od renault-a 5: DA SE NE VIDIJO GUBE
- wd 40: PROTI REUMI
- eno zarjavelo krtačo: ZOBNA ŠČETKA
- pasta za zglobe za avto (črna barva): ZOBNA PASTA
- ene stare smrdljive (po bencinu) spodnje hlače (xxl) z veeeeliko luknjo....od zadaj: REZERVA
....še je bilo, sam se ne spomnim več.....greš v garažo in si sproti zmišljuješ, na vsako stvar napišeš za kaj služi...ona pa mora eno po eno stvar dajat ven iz škatle in izprobat.