Abraham

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

11. feb 2007 19:08

Tudi mi smo mami kupili masažni stol, skoraj ni dneva, da se ne bi usedla v njega. Če ima tvoja mama revmo, se dobijo tudi taki ki imajo gretje, primerna je tudi kakšna masažna blazina, samo morate paziti, ker je ponudba tega zelo velika, da kupite res tako ko masira, imajo take ko gnetejo in take ko vibrirajo, tudi take ko grejejo. Seveda, so tudi toplice vredu ali pa kakšne terapije, le da to mine in človek potem pozabi na to, če pa nekaj dobi v obliki predmeta, pa ga vsak pogled na to stvar, spominja na podarjevalca. Hobotka

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

12. feb 2007 8:23

...sem šele sedaj videla......

Torej...za zaklad sem že povedala kakšen je bil, s tem da smo zraven v zabojček dodali še plastične ogrlice, čokoladne zlatnike in podobno........

Prvi namen je bil, da bi ji zaboj zakopali na vrtu med paradižniki, da bi mogla prekopavat zemljo....pa jo je glih tisti teden "matral" išias tako da smo mogli končno verzijo malo spremenit, in smo se je usmilili........zabojček smo skrili v jašek za vodo in ga zaklenili.

Potem smo ji dali eno navadno kuverto. V njej je bila diploma za Abrahama, prvi namig, kje mora iskat za dobit naslednji namig in ključ od jaška za vodo........mi smo naredili cca.15 namigov.......to so bile majhne rolice papirja na katerih je bil napisana uganka; tako da je mogla malo razmišljat...(kratek verz.....rima je bila odgovor)....namige smo nalepili vse povsod......

- psu na ovratnico

- v kotliček od Wc školjke

- v vodnjak na vrtu

- v toplo gredo med rože

- njenemu možu v žep

- pod mizo kjer smo jedli.......

tako da je mogla "fajn gruntat in laufat naokrog".....Dobila je tudi prevezo od gusarja....ker oni iščejo skrite zaklade ne......

Na koncu je prišla do jaška in ko je zagledala vse tiste kovance, se je sesedla od smeha.....je dala roke noter v zabojček in premetavala tiste kovance.....

Druga neumnost so bili posajeni kondomi v posodi za rože.....so tako lepo zrasli, da jih je imela še en teden pred vhodnimi vrati.....

Tretja finta pa je bila da smo naštimali kozmetično torbico za po 50 letu (upam da se bom še spomnila, kaj smo dali vse noter)...da bo imela s sabo ko bo šla v Pariz

V eno veliko škatlo smo dali...

- eno veliko zarjavelo pilo za brušenje lesa: MANIKURA

- vrtnarske škarje:PEDIKURA

- navaden mavec v prahu: SMUKEC

- staro razbito in umazano ogledalo od renault-a 5: DA SE NE VIDIJO GUBE

- wd 40: PROTI REUMI

- eno zarjavelo krtačo: ZOBNA ŠČETKA

- pasta za zglobe za avto (črna barva): ZOBNA PASTA

- ene stare smrdljive (po bencinu) spodnje hlače (xxl) z veeeeliko luknjo....od zadaj: REZERVA

....še je bilo, sam se ne spomnim več.....greš v garažo in si sproti zmišljuješ, na vsako stvar napišeš za kaj služi...ona pa mora eno po eno stvar dajat ven iz škatle in izprobat.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. feb 2007 10:52

Likalna postaja se pa definitivno ne kupuje za 50. rojstni dan - pa to je tako seksistično in šovinistično, da ni da bi govoril. S tem se sporoča naslednje: OK, mami, vsi ti želimo veliko sreče in zdravja in da bi nam še naprej lepo likala in kuhala in, prosim, mami, ne težit s svojo sklepno revmo, ker nas to ne boli in nimamo pojma, kako to boli in se s tem tudi ne želimo obremenjevati, skratka, mami, saj si okej, smo ti kupili fino likanje, da nam boš lepše likala, zdaj pojdi pa lepo nazaj za štedilnik in mami, kaj bo pa za kosilo za tvoj rojstni dan, a boš kaj finega naredila, šniclov smo se že preobjedli....

Ne vem, ariella-3, a se ti ne zdi mnogo bolj produktivno, da se malo pogovoriš z obdarjenko, da ji malo prisluhneš, da malo pogledaš, kaj jo zanima - in da se malo za božjo voljo vprašaš, kako to, da sama nimaš pojma, kaj bi ji podarila? Saj sem že malo dolgočasna, ampak obdarovanje je proces spoznavanja svojega odnosa do obdarjenca in to je ena lepa izkušnja razmišljanja, spominov itd. Kdor ne gre čez ta proces, je škoda, da sploh kakršenkoli cent vrže v obdarovanje. Če ne daruješ s srcem, potem sploh ne daruj.

Malo zajemi sapo pa se malo pogovori z gospo, pa poslušaj, kaj bo gospa rekla. Ker verjetno sama sebe ne doživlja zgolj kot likarice s sklepno revmo.

Tisto likanje pa kupi sebi. Ga ni čez očiščevalni učinek mantre likanja.

Vendelina jr.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

12. feb 2007 12:27

Ariela, če ne boste našli kaj bolj izvirnega, je kakšna naprava, ki ji bo lajšala zdravstvene tegobe prav dobra izbira. Morate pa pred nakupom najprej ugotoviti točno mamino diagnozo in potem poiskati nekaj ustreznega in kvalitetnega in v taki obliki, da bo priročno za uporabo. Poleg tega pa še kako prisrčno malenkost "za dušo".

Lp

PRIPIS: ali pa en udoben počivalni ali gugalni stol.

Cila Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 12. feb 2007 12:32:03

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

12. feb 2007 12:46

Vendelina jr. je napisal/a:

Ga ni čez očiščevalni učinek mantre likanja

Ja, drži!  Zraven si pa ponavljam: rada likam, zares rada likam, uživam v likanju .   Cila

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

16. dec 2007 19:20

Bom kar v tej temi nekaj vprašala...

Moja mama bo imela januarja 50 let in imam 3 ideje: 1. masažni stol (to bi jaz najraje imela, me pa skrbi kam ga bodo postavili, ker ni ravno veliko prostora v dnevni sobi), 2. uhani ali verižica 3. ura z vgraviranim napisom.

Zanima me kaj od tega bi vi izbrali in pa najpomembnejše kakšen napis bi vgravirala v uro. Ena ideja je: Moji dragi mami! Marjetka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

16. dec 2007 20:06

Jaz sem mami kupila res dobro uro, a nisem nič dala vgravirat. Se mi ne zdi potrebno, ker tako ve, da jo imam rada, za uro, ki jo nenehno nosi, pa tudi ve, od koga jo je dobila.

Smo ji sicer imeli namen kupiti nekaj drugega, a sem tip, ki prisluhne tudi med letom in si zapisujem, ko kdo mimogrede pove, kaj bi si rad kupil, kaj si želi in podobno. In potem nimam nikdar problemov z darilom, četudi kupim nekaj, na kar sama ne bi nidkar pomislila.

Glede zdravilišča in kakšnega paketa . zakaj pa ne? Po moje se ljudje, ki jim obiski zdravilišča, masaže, kopeli in kar je še podobnih reči, niso vsakdanja reč, tudi obisk čez vikend ali pa za ves teden, še kako zapomnijo za vse življenje. Iz arielinega psianja sem razbrala, da si mama ravno ne privošči veliko, pa bi ji en teden zdravilišča, z zdravniškimi in drugimi storitvami vred, morda zelo veliko pomenil.

ariella, na www.terme-giz.si imaš vsa slovenska zdravilišča z njihovo ponudbo, cenami in še čem. Poglej malo, morda pa najdete za mamo kaj lepega.

Za darilo ji pa doma dajte kopalni plašč, pa naj ugiba, zakaj ga je dobila, in v njem naj išče skrito kuverto s papirji za zdravilišče...

Mamamia

mamamia

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

16. dec 2007 20:24

Ja za napis sem mislila, da bi ga dala zato, da je nekaj bolj osebnega.

Glede term: njej je to zelo všeč, je pa to ona mojemu očetu podarila za 50-ko, pa še pred kratkim so bili v Moravskih in mi je to že malo brezveze. Nakit ali ura je nekaj kar bo imela za zmeraj, za spomin...

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

17. dec 2007 9:37

Jaz sem tudi vedno za nakit, sploh če komu veliko pomeni. Tašči na primer večkrat  kupimo kak nakit in se vedno znova razveseli. Nas je tudi več, ki damo denar skupaj, in lahko res kaj poštenega kupimo.

Pri darilih je pač odvisno od želja in potreb. Z nečim, s čemer bi koga razveselil do skrajnosti, bi nekomu drugemu zgolj kisel nasmešek privabil...

Zase na primer vem, da se razveselim kakšnega dobrega pisala, sploh nalivnega peresa...ko pa je en prijatelj enemu naših družinskih članov podaril dragoceno nalivno perilo priznane in drage znamke, za katerega bi jaz dala premoženje, je bil ta obdarovanec skoraj užaljen, kakšno bedarijo so mu podarili...

Mamamia

mamamia

*T*A*N*J*A*  

član od: 27.11.2007

sporočila: 30

17. dec 2007 11:23

Pozdravljena. Glede na zdravstveno stanje tvoje mame - degenerativne spremembe kosti, revmatski artritis itd. so bolezni, katere so ovirajoče, npr. jutranja okorelost in so zelo boleče. Ker sem delala v zdravilišču, kjer smo zdravili te bolezni, ti priporočam da kupiš mami stvar, ki ji bo pomagala. Ni pa nikakršna medicinska naprava, na kateri se bo nabiral prah. Tem bolnikom zelo pomagajo magnetni tokovi. Zato ti priporočam da ji kupiš blazino magnetno, katera se da na posteljo in lahko spi nad njo. Ti magnetni tokovi ji bodo lajšali bolečine. Je pa seveda najbolje, da se posvetuješ v trgovini z otropedski izdelki, kaj bi bilo najbolj primerno. Lahko tudi seveda to mama da na kavč... Zelo pomembno pa je, da pogledaš par maminih izvidov, ker sklepna revma, to je lahko zelo obširno. Bodi natančna, ker ti bodo tudi zelo pomagali. Npr. ali ima osteoporozo, osteoartrozo, ali ima degenerativne spremembe hrbtenice, ali revmatoidni artritis... Ni pa poceni to! Je pa primerno za take mamce, starejše, bolj kmečke... - tak jst temu rečem, nč slabga ne mislm. Vso srečo. Tanja z Dolenjske *T*A*N*J*A*

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti