7. feb 2007 9:10
Nekaj o izboru tem:
Meni v načelu ni všeč manidra žurnalizma, ki na vsak način išče nekaj negativnega (v smislu neko gospodarsko zaroto ipd), zgodbe "malih ljudi" pa spreminja v navajanje umorov. Spomnim se mojega prvega šoka ob gledanju "local TV news" pred kakimi 17 - leti v eni illinoiški zabiti - in takrat sem si mislila, da je to možno samo v Ameriki, pa zadnjih 12 let vaške umore gledamo v vseh informativnih oddajah.... Pa zraven objokane svojce, ki nočejo pred kamero, a so vseeno pred njo....
Plus, v resnici me ne zanima, kako bo soproga profesionalnega vojaka, ki gre za pol leta na Kosovo, v naslednji šestih mesecih težko spala sama, ker njega ne bo zraven v postelji..... Halo? Profesionalni vojak - to pomeni, da je plačan za to, da hodi na krizna žarišča in družina mora tako karierno odločitev podpirati ali pa reči, da je ne podpira - samo naj se, prosim, ne jokajo po tevejki in iščejo sočutja.
Bolj bi veljalo iskati sočutje pri kakšnem primeru - in takih je veliko - ko v eni družini z dvema otrokoma obadva izgubita službo in imata zraven dva otroka - pa morajo vsi s 500 EUR na mesec preživeti (sama sem na postdiplomcu bolj tenko piskala, pa sem komaj zvozila z jurjem takratnih nemških mark) . Jaz bi z zanimanjem pogledala prispevek o tem. Še zlasti bi me zanimalo, če bi kakšen novinar naredil socialni eksperiment, da bi npr: sam poskušal preživeti en mesec z minimalcem in se zraven ves čas snemal - to finto so sicer že naredili na ameriškem ABC - bi z veseljem pogledali....
Marko Potrč je dinamičen lik in kamera ga ima rada. Vremenarka Danica je OK, zato ker s svojo pojavo uspešno parodira vse blondine in včasih še sama sebe - drugače pa je naredila že nekaj zelo dobrih prispevkov o teatru in zaradi tega jo cenim (ima potencial). Sama oddaja pa verjetno ne bo naredila kakega silnega informacijskega presežka. Čeprav, glede na to, v katero smer gre dnevnik na nacionalki, vidim, da se razlikujeta samo še po barvnem ozadju. Na kanalu A je ozadje rdeče, na nacionalki pa modro.
Vendelina jr.