Svet

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

tema odprta - 7. feb 2007 8:02 | ogledi: 2.201 | odgovori: 21

Ste si že ogledale novo informativno oddajo na Kanalu A? Včeraj sem jo zasledila prvič in mi je ta način "podajanja" novic kar všeč. Res je, da niso iznašli nič novega, ker je to na tujih programih že videno, ampak se mi zdi za naš medijski prostor kar prijetna osvežitev. Občutek sem imela, da manj govorijo o politiki in več o drugih vsakdanjih temah, ki tudi zanimajo ljudi.

Z moj strani zelo pohvalno.

Mijan

mmbrlan  

član od: 17.4.2005

sporočila: 109

7. feb 2007 8:25

Tudi meni se zdi v redu. Predvsem pa "novi" obrazi. Tale Marko Potrč ni dober samo za radijskim mikrofonom, prav dobro se znajde tudi pred kamero. mmbrlan

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

7. feb 2007 8:45

Boljš je že kot E+, sploh je pa luštno gledat in poslušat Marka.:)))))) alexis

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. feb 2007 9:10

Nekaj o izboru tem: Meni v načelu ni všeč manidra žurnalizma, ki na vsak način išče nekaj negativnega (v smislu neko gospodarsko zaroto ipd), zgodbe "malih ljudi" pa spreminja v navajanje umorov. Spomnim se mojega prvega šoka ob gledanju "local TV news" pred kakimi 17 - leti v eni illinoiški zabiti - in takrat sem si mislila, da je to možno samo v Ameriki, pa zadnjih 12 let vaške umore gledamo v vseh informativnih oddajah.... Pa zraven objokane svojce, ki nočejo pred kamero, a so vseeno pred njo.... Plus, v resnici me ne zanima, kako bo soproga profesionalnega vojaka, ki gre za pol leta na Kosovo, v naslednji šestih mesecih težko spala sama, ker njega ne bo zraven v postelji..... Halo? Profesionalni vojak - to pomeni, da je plačan za to, da hodi na krizna žarišča in družina mora tako karierno odločitev podpirati ali pa reči, da je ne podpira - samo naj se, prosim, ne jokajo po tevejki in iščejo sočutja. Bolj bi veljalo iskati sočutje pri kakšnem primeru - in takih je veliko - ko v eni družini z dvema otrokoma obadva izgubita službo in imata zraven dva otroka - pa morajo vsi s 500 EUR na mesec preživeti (sama sem na postdiplomcu bolj tenko piskala, pa sem komaj zvozila z jurjem takratnih nemških mark) . Jaz bi z zanimanjem pogledala prispevek o tem. Še zlasti bi me zanimalo, če bi kakšen novinar naredil socialni eksperiment, da bi npr: sam poskušal preživeti en mesec z minimalcem in se zraven ves čas snemal - to finto so sicer že naredili na ameriškem ABC - bi z veseljem pogledali.... Marko Potrč je dinamičen lik in kamera ga ima rada. Vremenarka Danica je OK, zato ker s svojo pojavo uspešno parodira vse blondine in včasih še sama sebe - drugače pa je naredila že nekaj zelo dobrih prispevkov o teatru in zaradi tega jo cenim (ima potencial). Sama oddaja pa verjetno ne bo naredila kakega silnega informacijskega presežka. Čeprav, glede na to, v katero smer gre dnevnik na nacionalki, vidim, da se razlikujeta samo še po barvnem ozadju. Na kanalu A je ozadje rdeče, na nacionalki pa modro. Vendelina jr.

Kalipso  

član od: 29.8.2006

sporočila: 199

7. feb 2007 10:20

vendelina jr. ...haha tvoje kritike pa res vedno (ali skoraj) rada berem, me spominjaš malo name, ko vedno tako iskreno bentiš, samo meni se ne da pisat...lep dan g sam da se kuha..

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

7. feb 2007 10:34

Ja, Kalipso, naša vendy je obenem tudi nekakšen strelovod, ker pač prva napiše (in velikokrat tudi bolj spretno od nas, drugih), kar nekaterim roji po glavi... Glede oddaje je pač tako: tudi v elektronskih medijih poznamo "Delo", "Dnevnik"; "Novice", "Direkt", "LAdy", Novo in še kaj...in tale oddaja je iskanje enega vmesnega prostora. Obrtniško gledano sploh niso slabi, pri vsebini pa z zahtevnejšo publiko verjetno ne bodo veliko v stiku. Ampak, kje pa piše, da nas je večina takšnih, ki pod informativna oddaja razumemo nekaj resnega, verodostojnega, objektivnega in analitičnega? Tako da to oddajo jemljem kot eno vmesno varianto za zapolnitev medijskega prostora, niti ne slabo narejeno. Mamamia mamamia

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

7. feb 2007 11:06

Vandelina Jr., Kalipso in mamamia - prav na drugačnost informativne oddaje sem želela opozorit. Se popolnoma strinjam, da tiste "taprave resne" novice predvajajo ob 19h na nacionalki in POP-tveju. So skupek vseh novic, ki jih že cel dan lahko prebereš na raznih internetnih straneh, teletekstu in v končni fazi tudi že v poročilih, ki jih ima nacionalka že med dnevom. Konec večera si tako že z vsem temi informacijami seznanjen in ne izveš nič novega! Po mojem mnenju pa ta informativna oddaja obravnava teme, ki jih ostali zaradi časovne omejenosti ne morejo uvrstit med svoje "eskskluzivne" novice. Zato sem mnenja, da je ta informativna oddaja prijetna osvežitev na televiziji, ker ne nameni 2/3 svojega časa le politiki in gospodarstvu, kakor je to pri osrednjih poročilih nacionalne televizije in POP-tvja, za ostale teme pa ji zmanjka časa. Mijan

Kalipso  

član od: 29.8.2006

sporočila: 199

7. feb 2007 11:10

mene pa nervira ta nacionalka. glih se človek navadi na en tip poročil, jih že spremenijo, pa meni so bila čist fajn. zdej so mi pa čisto mimo. grafika mi ni všeč, moti me to,da so zamenjali strani, da zdej na desni pišejo stvari in kaj za vraga so naredili z odmevi. mislim menjat oddajo, ki je že dodelana in super, to pa res ne štekam. moram pogledat tale svet, me prav zanima, kaj so spet sproducirali in če je vredno časa. lp sam da se kuha..

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

7. feb 2007 11:29

Jaz pa čakam, da bo kakšna televizijska hiša pri nas pripravila dnevna poročila o samo lepih stvareh, ki se vsako sedundico zgodijo na svetu. Zakaj, presneto, ni tudi takšnih poročil, da bi lahko izbirali kaj bomo gledali. Človek postane zagrenjen ob umorih, napadih, ropih... mestnac2

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

7. feb 2007 12:53

mestnac2, se strinjam, ampak verjameš ali ne, da ljudi bolj zanimajo slabe novice. Sem imela eno staro teto, ki je vedno najprej prebrala črno kroniko in osmrtnico, potem mi je pa vsakič, ko sem prišla na obisk rekla, da moram paziti, da me "ravbarji" ne odnesejo...Pa ko smo šli na morje, ji tudi nismo smeli povedat. ker bi se gotovo kje zaleteli... lp matilda

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

7. feb 2007 14:55

2x sem gledala tole novo oddajo. In bila malo šokirana, ker se mi je zdelo, kot da sem zadnji mesec v čisto drugi državi in ne v dobri stari Sloveniji. Najprej €, potem pa še oddaja Svet, katera se mi zdi strašno podobna news oddajam na kaki nemški TV. Toliko bolj sta me pretresli tile dve novosti, ker sem zaradi nemobilnosti (torej cel januar v gipsu) imela letos možnost plačat z € le 2x! Marko Potrč je faca ampak je Svet zanj preveč resna oddaja. Ali pa se mi ne zdi pravi, ker sem ga vajena z radia kjer je bil redko resen. Oddaji se vidi, da je še čisto v povojih, večina novinarjev je zgleda začetnikov ali pa majo treeeeemo. Pa glasna glasba me zelooo moti, še sploh prvi dan je bila grozno glasna. Kar se tiče prispevkov o umorih in drugih tragedijah pa se tudi meni zdi, da v info oddajah pretiravajo. Po drugi strani pa sem vsakič hvaležna, da se to ni meni ali mojim bližnjim zgodilo. Zanimivo bi bilo čez nekaj tednov narediti anketo o gledanosti oz. starosti gledalcev. Skoraj 100% sem, da bo gledanost med starejšimi, upokojenci, najvišja. Vidimo svojo taščo, ki je naročena na Slo. novice kjer so na 80% strani napisane same tragične zgodbe. Če bi bila oddaja o samih lepih stvareh bi bila zadeva zelo zelo dolgočasna. Slovenceljni smo pač taki, da če se lepe stvari dogajajo drugim, postanemo zavistni, če pa se dogajajo slabe stvari pa je glavno, da se ne dogajajo nam, drugi pa so bogi, bogi ampak tako pač mora bit. Lp, Asja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti