6. feb 2007 20:40
Pozdravljeni!
Mislim, da o glasbi vem marsikaj, predvsem pa imam občutljiva ušesa in mi gre vsakršen "fuš" kar malo na jetra, če nič drugega se začnem kremžit. Verjamem, da gre to marsikomu na živce, a kaj čmo, takšna pač sem. Ko sem poslušala tole našo Emo in danes prebrala komentar v Jani, me je zadelo do konca.
Zmagovalka ni pela 100% ne na predfinalu, ne na finalu, ampak šele, zanimivo, pri Mariu v nedeljo zvečer. Zakaj le? In če od koga pričakujem, da bo pel tako kot je treba je to od operne pevke!? Naj navedem samo en feler med mnogimi. Zadnji zaključni ton, ki ga "zavije navzgor", je zadela samo pri Mariu v nedeljo, v ostalih primerih ga je zgolj iskala, na žalost. In komentar rezervne komisije, v primeru težav s telefosnkim glasovanjem - jih je razočarala in ni bila njihova finalistka.
Ostali me s svojim "fušanjem" niti niso presenečali. Oziroma sem bila bolj tolerantna. Sem preveč kritična....kaj pa vem, mislim, da tudi jaz lahko povem kaj menim.
Zmagovalna pesmica mi je sicer všeč, a mislim, da na evrosong pošiljamo napačnega ali pa morda ne. Zakaj ja in zakaj ne!? Pesem ni nič posebnega, razen da jo poje operna pevka. In to slednje nas morda pelje naprej. Saj veste, trenutno so v Evropi "EL DIVO" strašno popularni (skupina 4 opernih pevcev, ki poje popularne štiklce, poleti pridejo tudi k nam, koncert je že razprodan).
In za koga sem navijala sama. Naj vas presenetim... od samega začetka za Don Corleoneja. Zakaj? Če hočeš na Evrosongu, kam pridit, moraš biti nekaj posebnega. In kot pojava zagotovo je, spomnite se lansko leto Lordov! Kar se pa tiče mafijskega "štikla". Besedilo je pravzaprav smešno, a vendarle "evropsko naravnano". Mislim, da bi z njim prišli dosti dlje kot z evrosongovskim šlagerjem, ki smo ga izbrali. Po novem moraš biti nekaj posebnega....
Sicer pa bomo videli maja, kaj ne!?
Toliko z moje strani!
Lp,
veverica