4. feb 2007 22:24
Asja probaj s pikovitom,s sirupom.Saj ni rečeno,da bo pomagal,je pa okusen pa vsaj nekaj vitaminov bo sinek dobil.Vem kako je ,ko veš,da je otrok lačen,pa noče jesti.Najboljše,da mu daš hrano,ki jo mara.Saj ne bo nič pomagalo če mu daš na krožnik "nekaj zdravega"pa tega nebo pojedel-boš na istem.Pri nas smo imeli kar nekaj problemov,ko sta bila otroka manjša,tam od dveh do petih let,potem se je stanje izboljšalo.Zdaj sta stara osem,hčerka je vse od zelenjave naprej-iz goveje juhe najprej poje korenček,kar tak cel,včasih še napol kuhanega.Sin je bolj izbirčen,zelenjave ne mara-zelenjavno juho mu moram precediti.Pa kaj,glavno da jo je,saj se je not kuhala zelenjava.Pa tudi pri drugi hrani je bolj izbirčen,ampak je pa res,da nikoli za nikogar ne kuham nekaj posebej.
No in pri čem smo sedaj: hčerka ki je vse in moram rečt da se je razne viroze in prehladi lotijo veliko redkeje kot sina,je pretežka(ko je bila majhna je bila drobižek),sin pa je pravi ostržek
Zato: nič se sekirat!Jaz sem se in zdaj vidim,da brezveze.
Tašča to pa je druga zgodba.Hvalabogu ,da se odseliš!Ne vprašaj kakšne probleme sem imela jaz!Ubogi otroci ko so lačni!!!!Moja je celo sosedi rekla,da sej ni čudno da otroka nočeta jest če pa neznam kuhat!Ja nooo pa jih mora ona nafutrat-s čokolado
Pozneje mi jie otroke ponavadi nafutrala 10min pred kosilom,niti sanjalo se mi ni,dokler se enkrat nista"zagovorila".Potem pa mi je ena pedagoginja v vrtcu svetovala,naj se pogovorim z otrokoma(ne s taščo)da naj tisto kar dobita od stare mame dasta na en krožniček in si prišparata za pozneje,no in je vžgalo!
No konc mojih "cajtng"!
Veliko sreče ti želim!
Kristina