25. jan 2007 10:54
Hm, moj sin je že po pol leta starosti, ko nisem več imela mleka, pil domače kravje mleko, najprej zelo razredčeno, potem vedno manj in na koncu, po kakšnem mesecu, samo z malo dodane vode. Hči ga pa nikdar ni pila, ker je imela občutljiva prebavila in sem jo potem, ko ni več pila mojega mleka, morala hranit z neko dietno Humano, vse dokler ni prešla na običajno hrano (na srečo je bilo to hitro, morda mesec čez leto dni je bila stara). In takrat po kravjem mleku tudi ni več imela težav.
Tako da po mojem najprej poskusi s kravjim mlekom, pa boš viela reakcijo.
Glede dojenja je pa po mojem mnenju tako: prav je, da mati čim bolj dolgo doji, a če ne gre, pač ne gre. In ko nekateri zdaj silijo matere v dojenje do leta dni ali še čez, pri tem spregledajo, pod kakšen psihični pritisk jih zaradi tega spravljajo, jim nabijajo občutek krivde, ker ene pač ne zmorejo, in potem nastane en tak začaran krog. Na dojenje vpliva vrsta faktorjev, prepričana sem, da si vsaka mati želi dojiti otroka čim bolj dolgo, ampak različne smo si in pri enih gre, pri drugih pač ne. Se mi pa ne zdi primerno, da otrok pleza po prsih tam po dveh, dveh in pol ali celo treh letih starosti. Kaj vem, v čem je smisel tega.
Pozdrav, Mamamia
mamamia