Slovnica

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 24. jan 2007 18:17 | ogledi: 2.677 | odgovori: 33

kje na internetu bi se dalo dobiti slovnična pravila- pravopis? Npr. imam težave kot, ne vem kje postaviti vejice, se beseda piše skupaj ali narazen, je pred besedo s ali z,.. Upam, da je kje kaj, ker sem iskala cel popoldan pa nič konkretnega našla. hvala

ariella

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

24. jan 2007 18:25

Na forumu med.over.net imaš "podforum" Al prav se piše ... Tu imaš kup nasvetov, če te kaj posebej zanima, pa vprašaš. Atina

cherry  

član od: 5.6.2006

sporočila: 409

24. jan 2007 18:38

Ariella, s kakšnim konkretnim slovničnim vprašanjem se lahko obrneš tudi name preko zasebnih sporočil. :) Bom z veseljem pomagala. (Velja seveda tudi za druge.) Lahko pa si poskusiš pomagati tudi z javno dostopnim besedilnim korpusom Nova beseda: http://bos.zrc-sazu.si/s_beseda.html, tu gre sicer bolj za rabo kot za slovnična pravila, ampak mogoče ti bo pa v pomoč. cherry

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

24. jan 2007 19:40

super ste, hvala za vse nasvete ariella

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

26. jan 2007 15:13

Pred časom sem pristala na nekem portalu,kjer so bile prav teme iz pravil slovenskega jezika. Žal si linka nisem shranila, kar neskončno obžalujem. Portal se je imenoval nekako takole: slovenistika, slavistika in je bilo očitno, da sodeljujejo strokovnjaki. Zato bi bila informacija iz njihovih vrst bolj zanesljiva, najbrž vejo, kaj se dogaja. Mogoče bi vedel tudi kak študent slovenistike. Meni po spominu ni uspelo najti iz že navedenih gesel tistih, zelo koristnih strani. Zato bom vesela, če jo komu uspe najti. Od mene njemu hvala . frina

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

26. jan 2007 15:30

ariella, en manjši trik pa ti lahko prispevam tudi jaz. zapomni si, da se gre samo H gostilniški in kmečki mizi. se pravi, H uporabljaš samo pred g in k. povedala pa mi ga je slavistka, tako, da zares drži. fresh

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

26. jan 2007 16:29

Fresh, nisem vedela, da se pred g in k uporablja h, hvala. lp Anamarija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. jan 2007 16:49

Ariella-3 Ne vem, kako in kaj si iskala - ampak zlato pravilo, preden se gre iskat nekaj na splet je, da si opredliš ključne besede. S temi besedami opredeliš iskalni niz - in, ja, vedno se iskalni niz napiše med narekovaja, ker se s tem že naredi selekcija - brskalnik ti išče točno tisto, kar je v narekovajih. Jaz sem ravno preizkusila, z naslednjim iskalnim nizom "pravila pisanja", "slovenski pravopis", "sloveščina v knjižni rabi"....in so prav uprabne stvari prišle ven. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti