9. apr 2009 4:30
Hm, mireno sem dobila pred 3 leti, imela vstavljeno leto in pol, potem mi jo je ginekologinja na lastno željo dala ven. Jaz pravim: NIKOLI VEČ NOBENE hormonske kontracepcije. V tistem letu in pol sem prišla tako daleč, da sem že mislila, da sem zrela za psihiatrično obravnavo. Menstruacije sicer skoraj nisem imela več, potrebovala sem samo ta majhne dnevne vložke, ni bilo več bolečin pred oz. med menstruacijo, skoraj popolna zaščita,... V bistvu prvo leto sploh nisem imela nobenih problemov. Potem pa se je kar naenkrat začelo: mišični krči po vsem telesu (stalno sem morala piti magnezij, da sem lahko funkcionirala), nenormalno aztekanje nog skozi vse leto, nepojsnjeni panični napadi, strahovi,... in vse to dobesedno čez noč. tega v svojem življenju prej NIKOLI nisem doživela. Najprej sem vse pripisovala stresu, potem pa sem na MON-u zasledila kar nekaj žensk, ki so imele vstavljeno mireno, s podobnimi ali še hujšimi težavami. Ena od njih me je usmerila na tuje forume, kjer se je o teh težavah pisalo na veliko. Sicer nisem bila popolnoma prepričana, če je pri meni problem ravno v mireni, ampak sem se odločila, da poskusim in stvar odstranim. Trajalo je še par mesecev, da se je stanje normaliziralo, ampak od takrat sem kot prerojena, takratne težave so popolnoma izginile. Nekaj dni nazaj sem "govorila" z žensko, ki je imela po vstavitvi mirene skoraj identične simptome kot jaz in ji je ginekologinja sam rekla, da je to od mirene in ji jo odstranila. Težave so izginile. Verjamem, da na vse ženske mirena ne vpliva na tak način, vendar, če imate iste ali podobne težave kot so naštete zgoraj in ste uporabnice mirene, razmislite. Ena od mnogih tem s tujih forumov: http://www.steadyhealth.com/Mirena_IUD_Side_Effects-t1330 Barbara