Ali veste koliko Co2 spusti v ozračje letno v kg povprečen voznik?
tamara1
Ali veste koliko Co2 spusti v ozračje letno v kg povprečen voznik?
tamara1
11. jan 2007 8:00
Nasla na spletu: http://globalwarming.enviroweb.org/games/yourscore/yourscore2.ht Pravijo, da en človek spusti 40,000 funtov (funt = pol kilograma) emisij v zrak. Tako je v ZDA. Sweetie
11. jan 2007 10:13
Hvala za zanimive spletne strani. En voznik, povprečen z svojim vozilom pa v zrak pošlje 4.000 kg CO2 Ne predstavljam si kje se vse to nalaga tamara1
11. jan 2007 10:38
Saj zato pa se ozračje segreva! Največji onasnaževalec pa so ZDA, kot po številu avtomobilov , tako po številu tovarn. Na žalost pa se oni na vse požvižgajo in me prav zanima, koliko neurij bodo letos imeli, ko je spet leto el- ninja? To pa pomeni, da tudi našo miniaturno državico ne bodo huda neurja izpustila, saj že sedaj imamo katastrofalno vreme za ta letni čas. Normalno bi sedaj moralo biti vsaj 20cm snega in temperature okoli -10 stopinj. Mi pa imamo pomlad! Kyara
11. jan 2007 12:26
Če bi videli, kaj se dogaja na Kitajskem, potem bi bili lahko šele zaskrbljeni! Kozmeja
11. jan 2007 13:04
Do predkratim sem bila prepričana da so kitajci nerazviti, revni , da stanujejo v kolibah (vse to so nam mediji servirali), dokler nisem nisem ujela par dokumentarcev. Lahko se skrijemo pred njimi, mesta so visoko razvita, urejana...., seveda so še v kolibah, vendar samo še ponekod na podeželju A je morda kdo vas gledal včeraj film KVIZ (tam je bila manipulacija medijev in njene posledice zelo dobro prikazana ) tamara1
11. jan 2007 13:29
Se strinjam da medijem ni vse za verjeti - je kar treba pogledati kdo jih financira. Zanima me pa nekaj drugega - čedalje večkrat zasledim kakšen strašen onesnaževalec je živinoreja - baje še hujši kot avtomobili in industrija. Kaj pa mislite o tem? Lisa
11. jan 2007 16:52
Lisa, mislim da bo to kar si napisala zelo držalo. Pred kratkim sem brala razprave ki so bile podkrepljene s številkami. V raziskave so se vključili različni inštituti iz celega sveta, predmet raziskav pa je bila mesno-predelovalna industrija kot največji onesnaževalec okolja. lp Vesna
11. jan 2007 17:04
tamara, če si ogledaš film Neprijetna resnica se boš zgrozila, ti pa toplo priporočam, prav tako tudi ostalim. Največji onesnaževalec so farme alla perutnina ptuj, prešičjereje... p
11. jan 2007 17:07
Pa tudi govedoreja gre vštric. lp VesnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi
Mandljevi piškoti