Pozdravljeni!
Kljub temu, da sem že nekaj časa prijavljena na tem portalu in da vestno spremljam vse predvsem kulinarične novosti in dobrote, se vam danes oglašam prvič. Zatorej vsem skupaj najprej en prav lep pozdrav!;)
Na vas pa se obračam z eno nič kaj kulinarično - namreč, zanima me, če morda veste, kakšne možnosti za zaposlitev v Sloveniji ima tujec, ki ni državljan EU in ne govori slovenskega jezika, je pa fluenten (tekoče govori) v angleščini? V mojem primeru je fant star 20 let... Pa ne ciljam na zaposlitev za stalno, da ne pozabim.
Vem, da v naši deželici težko najde službo že samo Slovenec, pa vseeno - če kdorkoli karkoli ve, na pomoč!;-) Še posebej me zanimajo mnenja tistih "vas", ki ste se kadarkoli sami ukvarjali s tem, t.j. poznate tujca, ki je oz. še dela v Sloveniji. Vabim pa vas tudi na "brainstorming" (nevihto idej - zbiranje idej) o tem, kakšno delo bi taisti tujec sploh lahko v Sloveniji opravljal. Jaz sem pomislila na (seveda) delo v kakšnem lokalu/baru (morda veste, kje bi vzeli angleško govorečega natakarja z izkušnjami??), hostlu, šoli tujih jezikov (kjer pa so, seveda, potrebni razni certifikati, vem).
Za vaše predloge in pomoč se vam že vnaprej zavaljujem.
Lep pozdrav,
M.
Temo je spremenil(a) manca- dne 06. mar 2009 10:47:23