4. mar 2012 19:23
Manj kot 24 ur, navadno kar v mikrovalovni pečici, seveda neprižgani, tam je najbolj " v kraju".
Loni Makaroni
4. mar 2012 19:23
Manj kot 24 ur, navadno kar v mikrovalovni pečici, seveda neprižgani, tam je najbolj " v kraju".
Loni Makaroni
20. mar 2012 13:03
Lep pozdrav !
jaz bi se tudi rad preizkusil v pridelovanju svojega kefirja za moje zajtrke - je kak darovalec gobice na relaciji Lj - Kr ?
Hvala :)
boogle
20. mar 2012 13:17
ps: v čem je razlika med "zrnci" in "gobicami" ...je to eno in isto?
20. mar 2012 13:47
boogle, sem vam pisala na zs.
Lahko podarim kefirjevo gobico. Sem iz LJubljane.
16. apr 2012 21:28
Ojla, boogle!
Stvar je čisto preprosta. S kefirjevo gobico pripraviš mlečni napitek, s kefirjevimi kristalčki pa na osnovi vode, sladkorja, suhega sadja, limonce... napitek, ki spominja... no, na dober napitek z nežnimi mehurčki Kolikor se spominjam, ima tudi nekoliko drugačne učinke na telo, pa nič manj koristne.
Pozdravček!
Vrana
10. jun 2012 23:24
Pozdravljeni!
Ali lahko kdo podari kefirjevo mlečno gobico z okolice Kranja.
snezka13
12. jun 2012 7:50
Jaz imam trenutno eno gobico za oddat, druga bo pa kmalu spet tako velika, da bo šla na pol. Sem na relaciji Kranj - Vransko (Kamnik, Tuhinj, Mengeš), tudi Celje in Velenje. Pa tudi po pošti sem že pošiljala in je menda preživela :) Javite mi na ZS, prosim.
rag_doll
17. jun 2012 15:34
Če ima kdo gobico, se priporpčam. Lahko tudi po pošti -- poštnino/stroške pošiljanja poravnam sama. Hvala. :)
MetaPP
18. jun 2012 17:51
pozdravljeni, sam bi se tudi rad preizkusil v izdelavi kefirja, pa nimam gobic, hkrati pa me zanima koliko časa so lahko gobice na suhem , saj imam prijateljico v Braziliji , ki je navdušena nad kefirjem a ga tam ni naprodaj,če bi ji poslal gobico bi potovala najmanj 20 dni hvala za nasvet
BONINHOMygrace
sporočila: 6506
18. jun 2012 18:38
Zadnja, kateri bom podarila kefirjevo gobico, je MetaPP....
http://www.bolha.com/iskanje.php?ckat=&search=
no ja... bom še podarila, ni panike, ne....
.....ampak ko bodo novi člani, ki se včlanijo samo zato, da zastonj dobijo kefirček, napisali vsaj 3 prispevke k slovenski blaznosti.....
Mygrace
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | malaga |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom