M3

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

2. jan 2007 14:33

Vendelina jr. je napisal/a:
draga brigitao, koliko časa si pa "iskala po internetu"? 2 ali 3 sekunde? Aja, ali znaš sekunde pretvoriti v ulomek, tako da je v imenovalcu ura? Za božjo voljo, daj se malo sama potrudi. Količine moramo znati uporabljati vsak dan in vsak, ki se je prebil čez osnovno šolo mora to vedno znati. Brez izgovorov. Vendelina jr.
Jaz pa mislim, da ni problem v tem, da ljudje ne bi znali uporabljati googla ali kakega drugega brskalnika (ker ga v veliki večini znajo), samo ne znajo iskati pravih informacij. Brigitao pač najbrž ni vtipkala v google "volumen valja" (že prvi link ti ponudi pravo formulo in razlago). Prepričana sem, da marsikdo pri iskanju hitro obupa, ker ne vedo KAJ iščejo. Tudi meni se kdaj zgodi, da česa ne najdem, pa čeprav pri iskanju brez problemov uporabljam tri jezike, zato pa z veseljem ljudem svetujem, kako nekaj poiskati, predvsem zato ker vem iz opazovanja svojih staršev IN sestre, da si vsi ljudje niso tako blizu z računalniki in internetom kot morda jaz ali pa ti, Vendelina jr. Sasenka

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

2. jan 2007 15:04

nemorem si kaj , da nebi....;) Opažam , da nekateri zelo radi izpostavljajo svojo "naučenost" in z tem vede ali nevede, druge postavljajo v majnvreden položaj... Forum je ljudski, tukaj smo zbrani iz vseh vetrov z različnimi znanji....in vrednotami. Če hoče kdo pametovat in ljudi posiljevat z raznimi tujkami, nerazumljivimi izrazi ( širši krog) potem se mi zdi, da nekako ne sodi v ta forum...žal. Skulirajte se malo, spustite se z nebes...in boste videli, da bo veliko bolje... escada

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

2. jan 2007 16:11

Kaj sem zamudila, ne morem verjeti. Escada, le pazi, da ne boš dobil kakšno zasebno sporočilo, ker si nekoga ožalil Pa še enkrat srečno vsem Anamarija

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

2. jan 2007 16:31

saj ce jaz prav razumem brigitao, jo zanima samo formula oz. izracun, ne pa razne pridige, kaj moramo znati oz. cesa ne smem nikoli pozabiti. Pac smo nekateri narejeni tako, da osnovni stvari glih ne konzumiramo vseh, smo pa na kaksnem drugem podrocju dobri. Brigitao, rada bi ti pomagala, ampak me ni sram priznati, da mi to podrocje matematike ni nikoli lezalo, pravzaprav nisem imela volje, da se ukvarjam s tem. Naj vsak pac pocne tisto kar mu lezi in naj ne pametuje drugim. Pa srecno, kakorkoli ze vida70

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

2. jan 2007 16:47

Brigitao - ne vem če ti je poznana knjižica "Družinska pratika" - letošnjo sem imela v rokah in ravno tabelo z željenimi izračunu sem videla (pa še nekaj drugih koristnih podatkov), tako da če potrebuješ še kakšne podatke o izračunih ti predlagam da si jo nabaviš! Pa še mimogrede - tudi jaz sem ena tistih "trdih" in nisem znala izračunati tvojo "nalogo", saj le-teh formul ne potrebujem vsak dan oz. jih ne uporabljem vsak dan (niti vsako leto), zato pa znam marsikaj drugega! Lep dan vsem skupaj in veselo novo leto!!!! gordana

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

2. jan 2007 16:47

Se podpišem pod vido70. LP! fakin712

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

2. jan 2007 17:41

Anamarija.....ja ...sva se razumela ( in tudi vem zakaj - pač redno spremljam razne debate) Vida bravo escada

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

2. jan 2007 17:54

vendelina jr., pismo ti rosno, drž že enkat gobec pa se ne vtiki v stvari ki se te ne tičejo. matkurja, po bitki je loh vsak general... če ne misliš odgovorit na zastavljeno vprašanje, bod tih!!!! popolnoma tvoja krivda je, da je tale debata zašla v popolnoma napačno smer in čudim se, da je Jernej še ni zaklenil... resno, skulirej se.... besni Drejček

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

2. jan 2007 18:44

Drejček kobra 1

zelda1  

član od: 30.9.2005

sporočila: 54

2. jan 2007 18:48

jernej je napisal/a:
Dobro povedano... Opažam (nima to zdaj veze prav s Kulinarika.net) da se mladi danes nič več ne potrudijo. Tako je v službah, ki delajo z ljudmi, tako je na velini forumov. Pride, pove kaj bi rad, pa najdi. In če takoj ni postrežen/ni zadovoljen s ponujenim, se pa čudi, kakšna neolika je zdaj to... To se verjetno začne že v šoli, ko starši vse naredijo za otroka, ki je tako preobremenjen, potem pa se to zavleče tudi v odraslost. Sicer pa to sodi v to družbo, ko so parkirna mesta pred nakupovalnim centrom vsa zasedena, 50m stran je pa vse prazno, ker se nikomur ne ljubi tako dolgo hoditi. Mi smo vsi preveč razvajeni, bi rekel. Eni malo bolj, eni malo manj, ampak časi ko se je komu še dalo samoiniciativno kaj narediti /poiskati, so očitno mimo. Je pa na kulinarika.net veliko prijaznih ljudi, ki vsakemu, ki se prijavi in vpraša za recept, prijazno zlistajo 20 naslovov z linki. Smo pa že doživeli, da tisti, ki pa svetuje, naj sam kaj poišče, je bil pa nadrt nazaj. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
Drejček, mislim, da se Jernej kar strinja z Vendelino jr. (citat je iz teme Brskalnik ali kaj drugega, ki jo je odprla Vendelina jr.) zelda1 Sporočilo je spremenil(a) zelda1 dne 02. jan 2007 18:49:19 Sporočilo je spremenil(a) zelda1 dne 02. jan 2007 18:51:14

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti