Angleščina

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 26. dec 2006 20:27 | ogledi: 4.148 | odgovori: 26

Že nakaj časa me zelo drži da bi se naučila angleščino-v višji šoli sem jo imela kot drugi tuj jezik in sem se je kar nekaj naučila, sedaj pa bi želela še več. Zanima me, če se jo da npr. naučit samo z branjem angleških knjig, z kakšnimi cd-ji na katerih so vaje iz angleščine,... na tečaj bi zelo težko hodila, zato me zanima če je na internetu kakšna stran, kjer se da učit angleščina. Ne vem kateri način bi bil boljši, niti tega ne vem ali je to preko interneta sploh izvedljivo. Za vse nasvete vam bom zelo hvaležna. Čisto tako pa me še zanima kateri tuj jezik je danes v poslovnem svetu najbolj iskan, saj se mi zdi da zna angleško govorit že vsak otrok. Hvala za vsa mnenja in lep večer vam želim še naprej

ariella

isiliel  

član od: 7.6.2004

sporočila: 62

26. dec 2006 21:55

Z branjem gotovo dobiš precej besednega zaklada in občutek za jezik. Močno priporočam, tako sem se sama naučila večino. Za nadgradnjo pa je verjetno bolje imeti ob sebi nekoga, ki malo bolj obvlada... Vse je odvisno tudi od tega, kako dobro znaš angleščino zdaj in na kakšno raven bi jo rada spravila... LP Katja Sporočilo je spremenil(a) isiliel dne 26. dec 2006 21:55:55

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

26. dec 2006 22:57

v poslovnem svetu je najbolj uporabljana angleščina (še vedno). za internetne strani ne bi vedel, najbolj zanesljiv recept za učenje jezika pa sta čim več pisanja in konverzacija, samo tu na žalost rabiš nekoga za zraven... kaj pa učenje prek videokonferenc? ne vem kaj je razlog da ne greš na tečaj (močno upam da ne finance...), tako da ti ne bi znal svetovati. ariella, si pa navalila na učenje... najprej slepo tipkanje, zdaj angleščina, kaj sledi? pohvalno, kar tako naprej LP Drejček

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

27. dec 2006 8:20

ariella, ko boš brala knjige, ne uporabljaj slovarja, ker ne boš nikamor prišla. Skušaj razumeti iz konteksta, za kaj gre. Prva knjiga, ki sem jo jaz tako prebrala, je bila Emil in detektivi. V poštev pa pridejo tudi romance, npr. Barbara Taylor Bradford uporablja zelo preprost jezik. Loni Makaroni

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

27. dec 2006 8:28

Jaz sem se veliko naučila tudi ob gledanju angleške televizije. Je pa bil to v šoli moj najljubši predmet. jade

cherry  

član od: 5.6.2006

sporočila: 409

27. dec 2006 8:37

Se strinjam s predhodno povedanim (knjige, televizija) in dodajam: na internetu poišči besedila najljubših pesmi in jih poskušaj "razvozlati", najprej kar tako, potem si pomagaj s slovarjem. Osredotoči se na besede, ki jih še ne poznaš, v slovarju preveri še izgovorjavo - tako si širiš besedni zaklad. So pa vse te metode, ki smo jih zdaj predlagali, zelo dobre za besedni zaklad, učenje stavčnih formul (kako je zgrajena poved v agleščini) ter angleške frazeologije, ki je precej zapletena, a zelo zanimiva. Če pa imaš še možnost, da se s kom pogovarjaš v angleščini, pa jo le izkoristi. Ali pa si najdi kakšnega dopisovalca. Lahko je tudi slovenec, ki obvlada angleško, in te bo še malo popravljal pri napakah. Samo pazi, da te kdo ne uči "krive vere". :) No evo, pa smo našteli nekaj zastonj načinov učenja angleščine. Ariella, vse pohvale, da si se lotila in uspešno učenje! cherry

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. dec 2006 10:56

My dear, A poznaš tisto zgodbo o butalskem kovaču, ki je bil štiri leta v uku pri mojstru, samo ni nič prijemal, ker je bilo orodje težko in umazano in vroče je bilo v delavnici, tako da so se štiri leta "oči učile, roke so pa počivale"? In ko je prišel nazaj v Butale ta kovaški mojster, seveda ni znal kovati... Tako kot se kovaštva brez ročne vaje ne da naučiti, se nobenega jezika ne da naučiti, če ga ne govoriš. Ne gre. Vse razumeti in brati, to bi še šlo, ampak ko je treba pa vprašati, kje je tu avtobusna postaja, moraš pa to izgovoriti in brez predhodne vaje se to ne da. Tisti famozni "can you tell me, where the bus station is?" pa boš lepo in pravilno izgovorila samo ob pogovoru s treniranim učiteljem, ki te bo, ko bo treba, tudi malo popravljal (tisto, bomo ponavljalai po kasetah do neke mere gre, samo večina ljudi nima absolutnega posluha in izgovarjajo nekaj čisto tretjega, čeprav mislijo, da izgovarjajo prav). Zdaj, če ti ne znese hoditi na tečaj - dasiravno so jezikovne šole v vsakem kolikor toliko spodbno velikem kraju - lahko še vedno zaprosiš kakšno študentko/študenta angleščine za individualne ure in smiselno temu plačaš en normalen honorar (ali pa to isto poskusiš s kakšno upokojeno profesorico angleščine). In najprej se fokusiraj na angleščino - to samo po sebi za začetek zadošča. Če boš istočasno poskusila več jezikov, boš istočasno znala manj. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

27. dec 2006 12:24

Kaj pa učenje preko interneta na daljavo? Poglej na www.doba.si, oni se včasih nekaj takšnega imela. Čeprav glede izgovorjave se pa strinjam z dear lady vendi...Mamamia mamamia

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

27. dec 2006 13:08

Poišči si preko Skype-ja prijatelja/prijateljico iz Anglije pa se lahko URE in URE zastonj v živo pogovarjaš!!!Potrebuješ samo slušalke! Lahko pa si tudi dopisuješ (preko MSN, Yahoo Mesengerja, ICQ), v ozadju pa uporabljaj OASP (slovensko-angleški, angleško-slovenski slovar v elektronski obliki, izdala DZS). Seveda ti ostane še slovnica, te pa se naučiš iz knjig!Pa nepravilne glagole se nauči na pamet, tako kot poštevanko.... lp Nena Nena-morje

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

27. dec 2006 17:08

hvala za vse nasvete, saj bom šla na tečaj angleščine, samo šele naslednjo jesen, saj moram sedaj še plačevat sedanji študij, pa mi je to prevelik finančni zalogaj. drejcek, rada bi dobila boljšo službo in ker bom junija diplomirala-naj bi; bi se rada do takrat še kaj več naučila, saj danes samo list papirja ne pomeni nič, sploh če nimaš vez. ariella

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

27. dec 2006 17:25

Ali veste za kakšen program preko katerega bi lahko izboljšala izgovorjavo? Mislim tak za downloadat. Prosiiiiiim. In hvala. tamalaursa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti